De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Win een midweekje City & Ski in Innsbruck

OostenrijkWin een midweekje City & Ski in Innsbruck

Tijdens de skivakantie non-stop op de piste staan is verleden tijd. Tenminste, als we de laatste trends moeten geloven. Steeds vaker wordt de wintersport gecombineerd met culturele uitstapjes, wellness of sightseeing. Dan zit je hier bij RonReizen goed, want wij geven een midweek City & Ski Innsbruck weg! Tijdens je wintersportvakantie in Innsbruck, bijvoorbeeld, kun je in de 13 omliggende skigebieden het skiën of snowboarden heel goed combineren met een bezoek aan de stad.

Dit is de winnaar 

De prijs: een midweek (vier dagen) logies en ontbijt voor twee personen. Plus de Ski plus City Pass voor twee personen. Met deze pas kun je skiën en leuke activiteiten in de stad ondernemen. Ook het vervoer met de skibus naar de verschillende skigebieden zit erbij in. Voor het vervoer naar Innsbruck zul je zelf moeten zorgen.  

 

En de winnaar is… Carolien van Rooij. Gefeliciteerd, Carolien! We nemen persoonlijk contact met je op.

Innsbruck als uitvalsbasis

Innsbruck kent 13 skigebieden rondom haar heen die allemaal op maximaal een uur reistijd van het centrum van de stad liggen. Zo kun je middenin de stad verblijven en elke dag kiezen tussen 400 kilometer piste in de omgeving. Of je blijft een dagje in de stad, want die biedt genoeg alternatieven, zoals gastronomie, cultuur en wellness.

Cultuur snuiven in Innsbruck

Dompel jezelf onder in de rijkdom die de Hapsburg dynastie heeft nagelaten in deze Alpenstad. Bezoek de Hofkerk, de hofburg, het Gouden Dak en Slot Ambras. Of ervaar hoe de Tiroolse boeren vroeger leefden in het Tirools Volkskunstmuseum. Niet zo’n kunstliefhebber? Bewonder dan het uitzicht vanaf de Bergisel springschans, ga op onderzoek uit in het Audioversum Science Center of bezoek de Alpenzoo: de hoogstgelegen dierentuin van Europa.

Bergisel springschans
  • Bewonder het uitzicht vanaf de Bergisel springschans.

Activiteiten in Innsbruck

Even een dagje niet skiën, maar wel zin om actief bezig te blijven. Met de SKI + CITY pas krijg je ook toegang tot de Olympiaworld schaatsbaan en verschillende zwembaden in de stad. Natuurlijk kun je ook lekker gaan winterwandelen door de stad of door de bergen die de stad omarmen. Op de website van Inssbruck Tourismus worden verschillende routes beschreven.

Lees ook:

Innsbruck voor winterwandelaars: kerstmarkten en sneeuw

Gastronomie in Innsbruck

Waar het culinaire aanbod in skidorpen vaak beperkt is, biedt Innsbruck een grote verscheidenheid aan restaurants en bars. Door de geografische ligging zijn zowel de ‘heimische’ Tiroolse kuken als de Mediterrane Italiaanse keuken goed vertegenwoordigd. Daarnaast vind je er allerlei internationale restaurants van Thais tot Argentijns en van Amerikaans tot Japans. Voor vegetariërs en vegans biedt de stad veel meer opties dan de bekende piste-gerechten ‘kaiserschmarrn en ‘spaghetti bolognese’.

  • De SKI+CITY pas biedt toegang tot de StuBay sauna.

Wellness in Innsbruck

Wissel een koude skidag af met een warme dag wellness. De SKI+CITY pas biedt toegang tot drie overdekte verwarmde zwembaden en de StuBay sauna. Geniet er van opgietrituelen in de Finse, Turkse of Panoramasauna. Het zwembad van Axams en StuBay hebben beiden speciale baden voor de allerkleinsten.

Meer over