Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl See

OostenrijkTwee wintersportparels (onder de rook van Ischgl)

Het Paznauntal is vooral bekend van het geliefde skidorp Ischgl. Hippe bars, trendy hotels en sneeuwgarantie zijn voor Ischgl de ingrediënten die de harten van veel skiliefhebbers harder laten kloppen. Maar het dal biedt meer, veel meer dan het mondaine Ischgl.

Zodra je het Paznauntal inrijdt klim je gestaag naar een sneeuwzekere hoogte en bereik je al snel het dorpje See. Dat wordt voor de komende dagen ons uitgangspunt om dit familievriendelijke gedeelte van het dal te gaan verkennen.

Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl Kappl

  Modern resort naast de lift

  We checken in bij ‘Das SeeMOUNT****Superior Active Nature Resort’. Een mond vol, maar dat is niet voor niets. Het moderne nieuwe resort ligt pal naast de gondellift in See en garandeert ski-in-ski-out op viersterren niveau. De inrichting is chique maar ook sportief en modern. De kamers reusachtig groot en de keuken verfijnd. Tot zover alles top geregeld. 

  Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl hotel

   Vriendelijke ontvangst

   ]We worden vriendelijk ontvangen met een cocktail die naar wens ook alcoholvrij kan zijn. De ski’s en schoenen verdwijnen in de verwarmde lockers waar je ook je helm, skibril en handschoenen kunt drogen. Persoonlijk waardeer ik een hotelkamer op de voor mij twee belangrijkste dingen: een goed bed en grote kapstok met haken zodat je je skijack en broek kunt afhangen. Ik haat kledingkasten met veel kleerhaakjes op een rij, doe mij maar planken en vooral haken! Bij Das SeeMOUNT hebben ze dat in ieder geval begrepen. Fijn! 

   Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl Hotel

    Verse sneeuw in skigebied See

    Dag één kiezen we voor het skigebied van See. Dus na het uitgebreide ontbijt is het via de skikelder naar buiten en twee stappen verder de gondel in. We hobbelen rustig omhoog en zien dat het slechte weer van de afgelopen dagen voor een dikke dertig centimeter verse sneeuw heeft gezorgd. De boomtakken buigen diep door onder de sneeuwlast en de zon brandt de mistflarden weg zodat er de prachtig blauwe hemel zich openbaart. Het belooft een mooie dag te worden.

    Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl See
    • Het skigebied van See wacht...

    Heerlijk cruisen

    We cruisen van lift naar lift en verkennen de off-piste tussen de pistes in. Het is allemaal niet erg steil, maar wel steil genoeg om heerlijk door de poeder te skiën. Het lawinerisico is er wel, maar gewapend met ons off-piste safety materiaal is het op deze vlakke hellingen verantwoord. Na een paar runs zoeken we het hoger op en vinden ook daar nog mooi maagdelijk terrein. Een stuk steiler en uitdagender dus even oppassen welke lijn we kiezen.

    Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl gezin ski
    • See is een heerlijk familie-skigebied.

    Rustige off-piste! 

    Ons plan om juist na de verse sneeuwval in See te gaan skiën pakt perfect uit. De meeste freeriders en pisteskiërs kiezen vaak voor het veel grotere skigebied van Ischgl, maar juist in dit soort familiegebiedjes met veel minder pistes en liften kun je vaak veel langer genieten van het off-piste terrein. De meeste families met kinderen skiën hier allemaal op de pistes en is het in de off-piste opvallend rustig.

    Rons tipRons tip

    Wil je de beste freeriders van Nederland in actie zien, kom dan kijken naar het NK Freeride van 9 tot 16 maart 2024 in Kappl. Zelf meedoen kan ook, maar dan moet je wel een goed rondje kunnen skiën!

    Gemoedelijk eindigen

    Na de benen goed gepijnigd te hebben doen we het na de lunch een stuk rustiger aan en genieten van de gemoedelijke rode en blauwe pistes. Heerlijk cruisers en ook een mooie dalafdaling maken het skigebied compleet. 

    Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl lunch
    • Lunch op de berg!

    Lekker ontspannen in het hotel

    We ploffen in het hotel neer en schuiven aan bij het middagbuffet met taartjes, hapjes en soep en dat alles inclusief koffie, thee of frisdrank. Het is heerlijk thuiskomen na een goede skidag en zo schuiven we moeiteloos door naar de wellness. Even buiten in het bubbelbad de beentjes laten ontspannen en in de sauna al het luie zweet eruit persen. Het zijn skidagen zoals je ze thuis zou bedenken!

    Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl zwembad
    • Even ontspannen in het buitenbad.

    Parel 2: Kappl! 

    We stappen voor de deur van het hotel op de skibus naar parel twee: Kappl. In twintig minuten ben je er al en daar brengt de gondellift je snel naar het hart van het gebied. Ook hier nog voldoende te vinden buiten de piste, hoewel er best al veel sporen staan. Met wat zoeken vinden we nog een paar mooie hellingen en geven ons daarna over aan de pistes, die in het algemeen wat lastiger zijn dan in See.

    Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl Kappl

     Toffe sfeer

     Ook hier vooral gemoedelijkheid en een familiaire sfeer in tegenstelling tot Ischgl waar het voor een groot deel toch ook om het zien en gezien worden gaat. Nee, geef mij maar See en Kappl en als ik dan nog iets anders wil, dan ligt aan het eind van het Paznauntal nog de geheimtip Galtür! 

     Oostenrijk Paznauntal skiparels Bert Romani RonReizen.nl Kappl
     • Uitzicht over het skigebied van Kappl.

     Genoeg variatie voor een weekje wintersport

     Het skigebied van Kappl is niet heel groot, maar wel gevarieerd en wat mij betreft prima voor een weekje wintersport. En de verbinding tussen See en Kappl werkt met de skipas en de skibus goed, want tegenwoordig is de skipas in beide gebieden geldig.

     Info

     Meer over