Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl

OostenrijkRust, ruimte en luxe in het Zillertal

Bert Romani, wintersportexpert voor RonReizen, kwam in het verleden wel vaker in het Zillertal. In de herfst voor de Hintertuxer Gletscher die al vroeg in het seizoen goede sneeuwcondities bood en in de winter bezocht hij dan vaak Hochfügen. Ook de verbinding met Gerlos vanuit het dal is hem niet onbekend. Nu, na jaren van afwezigheid is hij samen met zijn vrouw voor ons op zoek gegaan naar Zillertal 2.0 of misschien wel 3.0 en hebben zij zich laten verwennen in het compleet nieuwe luxe resort ZillergrundRock, op steenworp afstand van Mayrhofen.

We beginnen met een sage, zeg maar een sprookje waar er velen van zijn in de Oostenrijkse Alpen. Deze gaat over het Ziller-elfje dat zich niet meer thuis voelt in het dal waar ze woont. De mens heeft haar natuurlijke omgeving zodanig beïnvloed dat ze weg wil. En ze gaat op zoek naar een plek waar de natuur nog onaangetast is. En in haar vlucht en zoektocht trekken tal van vogels mee die zich vastklampen aan haar lange haar.

Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl

  Elfje vindt nieuw dal

  Uiteindelijk strijkt ze neer in een prachtig dal. Groen, fris en vol met levensvreugde. Een plek waar de natuur nog onaangetast is. Ze is in Zillergrund, een smal verstopt dalletje net buiten het huidige Mayerhofen in het Zillertal. En precies op die plek ligt het nieuwe luxueuze hotel Zillergrundrock ietwat ingeklemd in het smalle deel van het dal, maar voorzien van alles wat je maar wensen kunt.

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl hotel
  • ZillergrundRock.

  Voldoende ski-keuzes, maar oppassen

  We starten onze eerste skidag met de rit in de Penkenbahn, die bijna loodrecht vanuit het centrum van Mayrhofen de berg opklimt. Hoogtevrees moet je niet hebben, want je hangt echt hoog en vrij in de lucht in de reusachtige gondel. Eenmaal boven begint het skigebied dat verbonden is met het verder in het Zillertal gelegen Lanersbach. Voldoende liften en pisten verdelen het aanbod en je hebt altijd de keus tussen wat uitdagende rode of eenvoudige blauwe afdalingen. Het gebied ligt een beetje in een kuil en dat maakt het niet echt overzichtelijk en bovendien zijn er veel kruispunten. Even oppassen dus als je een andere piste dwars over moet.

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl gondel
  • De Penkenbahn.

  Pauzeren in stijl 

  We pauzeren in stijl. We zijn tenslotte op zoek naar Zillertal 3.0 dus strijken neer in de Schneekarhütte. Dit bergrestaurant is zeer stijlvol ingericht en voldoet aan de norm luxe en exclusieve gastvrijheid. De koffie en Apfelstrudel zijn er wat duurder dan je misschien gewend bent, maar de kwaliteit en de mooie opmaak van het bord maken het de extra euro’s wel waard. Als het lekker weer is kun je buiten plaatsnemen in de ‘Champagne Schaukel’. Zittend in het schommelende bankje geniet je dan van je glas met koninginnevocht. Dus niks geen suffe berghut met dikke tafelkleden en dames in Dirndl, maar een hippe moderne tent met luxe en weldaad. Upgraden naar 3.0 heet dat!

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl Apfelstrudel
  • Apfelstrudel deLuxe...

  Keuzestress in het hotel

  We worden keurig op tijd opgehaald door de shuttle van ZillergrundRock. Vanuit dit vier-sterren superieur hotel kun je op en neer met de lokale skibus, maar we zijn op luxe vakantie en nemen dus de privéshuttle van het hotel. Het is tijd voor de wellness. Nu hebben we opeens keuzestress, want gaan we naar het dak van het hotel waar meerdere sauna’s uitkijken op de bergen en twee 25 meter zwembaden staan te dampen in de vrieskou of gaan we geheel discreet in onze eigen sauna op de eigen hotelkamer. Nou ja kamer... suite! 3.0 weet je wel!

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl suite
  • Geen hotelkamer maar een suite...

  Ontspannen dromen van nieuwe ski-avonturen

  Toch maar eerst even naar de rooftop pools. Even een stukje ontspannen zwemmen en drijven en dan op het liggedeelte dat dienstdoet als jacuzzi. De bubbels en bellen masseren mijn gespannen beenspieren en stramme kuiten die weer verlost zijn van de stijve skischoenen. Dan even in de sauna, waar toevallig net iemand binnenkomt om heel fanatiek met een handdoek de zwaaien. De eucalyptus stoomt mijn ogen, neus, ogen en mond uit. En dat alles onder de noemer wellness. Geheel zen ploffen we op de relaxbedden en dromen van de volgende skidag.

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl zwembad
  • De rooftop zwembaden.

  Hochfügen: fijn skigebied

  We laten de shuttlebus voor wat het is en rijden met de auto in twintig minuten naar Kaltenbach. Daar duiken we meteen het skigebied Hochzillertal in en cruisen via een aantal liften en lange pistes naar Hochfügen. Dit skigebied ligt ons veel beter dan bij de Penken. Sportievere skiërs ook, meer freeriders en vooral betere pistes en veel, heel veel off-piste die nog in verbazend goede staat is.

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl
  • Skigebied Kaltenbach.

  Luxe lunch op het terras

  We maken tal van mooie runs, gunnen ons nauwelijks tijd voor koffie maar besluiten wel 3.0 te lunchen. En dat doe je in Hochzillertal of bij het terras van het 5 sterrenhotel Wedelhütte of bij de hippe Kristalhütte. We kiezen voor de laatste die overigens stampvol zit buiten op het zonnige terras. We vinden in het loungegedeelte nog een luie bank en ploffen neer. Onder het genot van de trendy muziek die een overenthousiaste DJ uit de speakers laat komen genieten we van een ouderwetse, geheel traditionele standaard Goulashsoep, maar dan wel voor een 3.0 prijs natuurlijk. Maar ja, dan doe je wel mee op het terras!

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl hut
  • De Kristallhutte!

  Heerlijk buffet

  We zijn weer terug in ons luxe paradijs ZillergrundRock en voordat we onze privésauna induiken eerst even langs het ‘Mittagsbuffet’. De keus is zoet of hartig. Frisdrank is gratis te tappen, net als koffie en thee. Ik schep een heerlijke combinatie op van kazen, worst, toast en zuur. Zo stel ik mijn eigen ‘Jausenteller’ samen.

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl buffet
  • Ook in de ochtend keuze genoeg.

  Vol lof over 'der Rudi'

  We spreken twee Duitse dames die op pad waren met de skigids van het hotel. Vol lof en licht blozend spraken ze over de skivaardigheden van de skileraar. Jaja, 'der Rudi' is er nog steeds en weet als geen ander de dames een fijne dag te bezorgen op de berg. Morgen is er een sneeuwschoentocht onder begeleiding van een boswachter, maar die laten ze toch even schieten.

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl freeride
  • Een randje freeriden in het Hochzillertal.

  Relaxen in de sauna

  We genieten van onze drankjes en hapjes en bereiden ons langzaam voor op de sauna die inmiddels opgestookt is tot 80 graden. Handdoekje mee en zweten maar… Dan even onder de regendouche met heerlijke ruikende douchegel en relaxen maar!

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl sauna
  • Sauna.

  Terug naar de eenvoud met de lunch

  We hebben nog een heerlijke skidag in Hochzillertal. Kiezen voor de lunch voor een Schnitzel met Pommes om de luxe culinaire vijfgangendiners van het hotel iedere avond wat tegengewicht te geven en zeker te weten dat we in Tirol zijn.

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl lunchhut
  • Het terras van de lunchplek in het Hochzillertal.

  De rust vind je in Zillergrund

  Al met al is de hernieuwde kennismaking met het Zillertal zeer goed bevallen, zolang ik maar uit de buurt blijf van te volle en te luidruchtige après-ski tenten met half bezopen lallende Hollanders die het centrum van Mayrhofen onveilig maken. Ik ben dan toch meer liefhebber geworden van de nieuwe 3.0 standaard van luxe en comfort en begrijp nu waarom het Ziller-elfje is blijven hangen in Zillergrund. 

  Oostenrijk Zillertal Bert Romani RonReizen.nl
  • Genieten van rust en wellness in het Zillertal.
  Meer over