Rondreis West-amerika - RonReizen

Verenigde StatenRondreis West-Amerika: heel veel praktische tips

Wie goed voorbereid aan een rondreis door West-Amerika begint, ziet the best of the west! Om je een beetje op weg te helpen, verzamelden wij handige tips en weetjes die we onderweg tegenkwamen. Doe er je voordeel mee! En veel plezier; dit wordt een rondreis die je nooit meer vergeet.

Tip 1: Rondreis West-Amerika; je route

Er is zoveel te zien en beleven in West-Amerika dat een goede voorbereiding geen overbodige luxe is. Lees veel reisverslagen van mensen die je voorgingen, en bepaal wat je per se wil zien en wat dan de handigste route is. 

Stippel je rondreis grofweg uit

Vergeet niet wat adem in te plannen door af en toe ergens een paar dagen te blijven. Zo bouw je meteen ruimte in voor verrassingen. Hou er ook rekening mee dat je de rit van plek naar plek niet te lang maakt. Dezelfde dag is vaak namelijk ook de dag die je op de plek van bestemming wilt doorbrengen én je wil onderweg ook nog stoppen. Morgen dan? Nee, dan jakker je weer door naar de volgende plek. Wij hielden het bij zo’n 2 tot 3 uur per dag, met een enkele uitschieter naar boven.  

Onze route door West-Amerika
 • Dit was onze rondreis door West-Amerika

Tip 2: Overnachten in West-Amerika

Wij maakten onze rondreis door West-Amerika buiten het hoogseizoen en konden met gemak een dag van tevoren een hotelkamer boeken. Alleen in Zion National Park moesten we uitwijken naar een dorp wat verderop, omdat alle hotels in Springdale volgeboekt waren. Boek voor de drukke plekken of op populaire tijdstippen dus liever wél van tevoren. 

Rondreis van motel naar lodge

Een gezellig boutiquehotelletje of bed & breakfast is lastig te vinden. Ben je de motels een beetje beu? Denk dan eens aan lodge. Dan kun je gezellig op de veranda zitten in plaats van op je bed in je hotelkamer. Let bij het boeken op de aanwezigheid van (gratis) parkeergelegenheid. 

Tip 3: Huurauto voor je rondreis

Wij boekten onze huurauto via Sunny Cars. We haalden ‘m op onze laatste dag in San Francisco op in het centrum en brachten hem 25 dagen later terug op de luchthaven. Van tevoren boeken is in een paar muisklikken gepiept en dan ben je ‘good to go’. Bij de ophaalbalie kun je lekker nee blijven schudden op alle waarschuwingen en aanbiedingen van de autoverhuurder: je bent namelijk al all-in verzekerd en kunt dus zorgeloos de weg op.  

Rondreis West-Amerika - Huurauto - RonReizen
 • Bij Sunny Cars hoef je je geen zorgen te maken over extra verzekeringen.

Tip 4: Playlist 

Huurauto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een usb-poort. Download van tevoren een playlist met jullie favoriete muziek om de roadtrip nóg aangenamer te maken.  

Lees ook:

Ik ga op reis en zing mee: 5 reisliedjes

Tip 5: Navigeren door West-Amerika

Navigatie bij je huurauto kost een bom duiten. Maar dat maakt niet uit, want de navigatie-app Maps.me is gratis en werkt offline. Je hoeft alleen thuis de kaarten die je nodig hebt te downloaden en de app loodst je van a naar b. Wat ons betreft een absolute must-have. Het enige minpuntje is dat de afslagen of wegnummers niet werden benoemd en dat we bij knooppunten soms op de gok een weg moesten kiezen. Ging maar één keer mis…  

Navigeren tijdens je rondreis door West-Amerika
 • Navigeren is een koud kunstje met de gratis app Maps.me

Tip 6: Koelbox mee op je rondreis

Duik meteen een grote supermarkt langs de weg in en schaf een koelboxje aan voor in de auto. Die is niet zo duur en verschaft je de hele rondreis koele drankjes en hapjes. Vul hem ’s ochtends voor je weer op pad gaat met ijs uit de ijsmachine die elk motel heeft. Onze koelbox was een soort wonderkoelbox. Hoe heet het ook was, aan het einde van de dag, waren onze drankjes nog steeds ijskoud. Daar kan onze Hollandse koelbox nog een puntje aan zuigen! 

Tip 7: Voldoende water 

Als het goed is, maak je je rondreis door West-Amerika ergens tussen april en november. Dan is het warm. Zorg ervoor dat je voldoende water mee hebt voor onderweg. Vooral als je gaat hiken, is water een must! Hoeveel je mee moet nemen? Als je denkt dat je genoeg hebt, doe je er nog een flesje of twee bij. Je zult niet de eerste zijn die in een nationaal park verdwaalt en zonder water komt te zitten.  

Rondreis langs de kust van West-Amerika
 • Van San Francisco naar Los Angeles.

Tip 8: Van San Francisco naar LA 

De beste manier om van de kust te genieten, is ‘m van boven naar beneden rijden: dus van San Francisco naar Los Angeles. Dan rij je namelijk aan de goede kant van de weg om al rijdend van het uitzicht te genieten én makkelijk langs de weg te stoppen. Ze hebben namelijk geen uitvoegstroken, je stopt gewoon opeens bij een parkeerhaven midden op de snelweg. Let goed op fotostops (die staan ook op de navigatie van Maps.Me aangegeven), want ze staan niet ver van tevoren aangegeven, maar pal ervoor. Je zoeft er zo voorbij. Onze meest uitgesproken zin van de vakantie: “O! Dat was weer een fotostop.” 

Lees ook:

48 uur in San Francisco: dit zijn onze hoogtepunten

Tip 9: Pak zuinig en was onderweg 

Veel motels in Amerika hebben wasmachines voor hun gasten. Het scheelt je een hoop gesjouw als je wat minder kleren meeneemt en onderweg een keer of meerdere keren wast. Dan heb je mooi ruimte in je koffer over voor souvenirs.  

Bryce Canyon tijdens onze rondreis door West-Amerika
 • Een van onze favoriete nationale parken: Bryce Canyon.

Tip 10: Nationale Parken pas 

Waarschijnlijk heb jij ook meerdere Nationale Parken op je verlanglijstje staan om tijdens je rondreis te bezoeken. Bij de ingang van de Nationale Parken kun je in het hokje bij de slagboom voor 80 dollar de zogenaamde The America the Beautiful National Parks en Ferderal Recreational Lands Pass kopen. Daarmee kun je een jaar lang gratis alle National Parks van Amerika in.  

Rondreis West-Amerika - Yosemite National Park - RonReizen
 • Yosemite National Park.

Tip 11: Betalen in West Amerika

Voor de huurauto en hotels heb je een creditcard nodig. Die is ook geen overbodige luxe in sommige winkels, want je pinpas doet het niet overal. Vergeet niet je pincode van je creditcard te onthouden, die heb je nodig.

Pinnen tijdens je rondreis

Pinnen kan overal, maar kost je sowieso een paar dollar per keer. Veel grote supermarkten doen aan cash back: je koopt iets en pint een hoger bedrag. Het verschil krijg je cash terug. Dit is gratis, maar ik denk niet dat je voor een pakje kauwgum 500 dollar mag pinnen. Maar als je elke keer 50 dollar bijpint, scheelt het toch. Houdt er rekening mee dat er negen van de tien keer nog 15% tax bovenop de prijs komt. Het valt vaak duurder uit dan je denkt. Ook fooi moet je bij je reissom incalculeren, want dat tikt met minstens 15% echt wel aan. 

Rondreis door West-Amerika - RonReizen

  Tip 12: Time out app 

  Wil je iets bijzonders doen en niet alleen op de gebaande paden lopen? Download dan eerst de Time Out app. Daarin vind je per stad de leukste dingen om te doen, inclusief actuele evenementen. Zo kwamen wij in Los Angeles op het dak van het NeueHouse terecht voor een zogenaamde Grease Sing-a-long. Strandstoelen stonden in rijen opgesteld voor een muur waarop de film uit 1978 werd geprojecteerd, met ondertiteling tijdens de liedjes. Maar het mooiste vond ik: we waren de enige toeristen op dat dak. 

  Lees ook:

  Vakantie in Los Angeles: hoe pak je het aan?

  Tip 13: Beste reistijd voor West-amerika

  Als je de keuze hebt: ga dan niet hartje zomer. Veel te heet en te druk. Mei en september zijn perfecte maanden om te gaan. Let ook op Amerikaanse vakanties en feestdagen. Wij waren tijdens Columbus Weekend in Zion National Park en deelden het park met heel veel Amerikanen die ‘een weekendje weg waren’. 

  Roadtrip West-Amerika - RonReizen

   Tip 14: Las Vegas 

   Plan je verblijf in Las Vegas doordeweeks. In het weekend is de hotelkamer duurder en de stad véél drukker. Steeds meer hotels brengen een verplichte resort fee in rekening, van 5 tot 50 dollar per kamer per nacht. Hou dat bij het boeken dus goed in de gaten, anders kom je voor verrassingen te staan. Check smartervegas.com voor hotel- en showdeals. Je kunt op de Strip ook in speciale booths voor de helft van de prijs last minute tickets voor shows kopen. 

   Rondreis West Amerika Las Vegas - RonReizen

    Tip 15: De beste kaastengels 

    Mocht je een IHOP tegenkomen, bestel dan de kaasstengels, die zijn om je eigen tengels bij op te eten.  

    Tip 16: Tanken in West-Amerika

    Je kunt gewoon automatisch aan de pomp met je pinpas of creditcard betalen. Bij sommige tankstations moet je eerst binnen aangeven hoeveel je wilt tanken en daar van tevoren betalen. Soms moet je dan gokken hoeveel er nog in je tank past. Tank op tijd! Je komt soms heel lang geen tankstation tegen en bij de grote attracties zijn de tankstations heel veel duurder dan elders.  

    Chipmunks tijdens rondreis door West-Amerika - RonReizen

     Tip 17: Dieren in West-Amerika

     Er zijn in de nationale parken veel chipmunks en eekhoorntjes. Ze zien er lief uit. Maar dat zijn ze niet. Ze bijten. En een tetanusprik halen in het ziekenhuis is zo’n gedoe. Voer de beestjes ook niet. Daar raken ze aan gewend, waardoor ze zelf niet meer naar eten gaan zoeken en dat kost ze in de winter hun leven.

     Tip 18: Reisboeken over je rondreis 

     Je kunt tegenwoordig alles op internet vinden, maar wij zweren toch ook bij een reisboek. Wij hebben in ieder geval veel plezier gehad van onze Lonely Planets waar we leuke wandelingen uit hebben gehaald en veel tips om te eten en drinken.  

     Meer over