De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Corsica: een heerlijk, gevarieerd vakantie-eiland

FrankrijkCorsica: een heerlijk, gevarieerd vakantie-eiland

Corsica is een andere wereld. Het gevarieerde landschap is opvallend groen en het altijd omringende water azuurblauw en kristalhelder. Corsica is het eiland van de verscholen baaitjes, van slingerende weggetjes langs de kust en in het binnenland, van lieflijke havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes.
  • Golfen langs de kust.

Het eiland Corsica, waar Napoleon geboren is, ligt in de Middellandse Zee en is met het vliegtuig goed bereikbaar en vervolgens met een huurauto prima te ontdekken. Maar, ook er zelf met de eigen auto naartoe rijden kan prima. Want er zijn talloze overtocht-mogelijkheden vanaf het vaste land van Italië of Frankrijk om op Corsica te komen. 

  • Parelwitte zandstranden.

Granieten kliffen en geurige maquis

Het schoonheidsvlekje van moederland Frankrijk kun je Corsica ook wel noemen. Een eiland met vele gezichten. Een goed startpunt voor een (auto)vakantie op Corsica is de hoofdstad Ajaccio, waar het geboortehuis van Napoléon Bonaparte (1769) staat. Er is ook een museum vol kunstschatten, bijeengebracht door zijn oom kardinaal Fesch.

Langs de woest kronkelende kust

Zuidwaarts reis je – over kronkelende wegen - via Filitosa (een mythische plek uit de prehistorie) en het middeleeuwse Sartène, naar Bonifacio, mooi gelegen op een hoge kalkstenen rots. Aan de voet van de kliffen ligt de haven waar het wemelt van cafés, winkels en restaurants. In het zuidoosten van Corsica passeer je kleinere en grotere inhammen met parelwitte zandstranden (Palombaggia, Rondinara, Santa Giulia) en de kastanjewouden (Castagniccia). Reis verder naar havenstad Bastia met zijn rechthoekige pleinen, hoge gevels en haast tastbare méditerrane sfeer. Ga dan weer door omhoog langs of beter, rond de Cap Corse. Dan reis je over de smokkelaarsroutes naar Calvi.

  • Een mooie manier om het eiland te ontdekken.
Rons tipRons tip

Naast de bekende en zware wandelroute GR20, die in lengte over het hele eiland loopt, is er nu ook een fietsvariant op de route, de GT20. Er is eigenlijk geen betere manier om het eiland te ontdekken. Je hebt alle tijd om vanaf de fiets te genieten van de talloze vergezichten.

Overweldigende natuur

De natuur op Corsica maakt echt indruk, zowel aan de kust, bij de idyllische badplaatsen als Porto-Vecchio, Solenzara en Favone, als in het binnenland. Tropische palmen, sinaasappelplantages, wijn- en olijfgaarden en bossen. Diepe en donkere bergkloven, bergmeertjes en beken, graniet, kalk en krijt in allerlei kleurvariaties. Corsica is vooral het eiland van de Corsicanen die je met trots vertellen waar je heerlijk kunt lunchen, welke route je niet mag missen en je foto’s tonen van walvissen en dolfijnen die ze hebben gespot.

  • En 's avonds op het terras nog even genieten.
Meer over