De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Hollywood sign in Los Angeles RonReizen

Verenigde StatenVakantie in Los Angeles: hoe pak je het aan?

Los Angeles laat zich niet makkelijk bezichtigen. Terwijl je in San Francisco van highlight naar highlight wandelt, liggen er in LA nauwelijks highlights op loopafstand. Bovendien is het, na New York City, de grootste stad van de Verenigde Staten. Maar bereid je je bezoek aan The City of Angels goed voor, dan laat de stad je zijn mooiste veren zien!

In welk hotel slaap je in Los Angeles?

Wij kozen als uitvalsbasis voor de wijk West Hollywood en ons hotel was een hele mond vol: Sunset West Hotel, SureStay Collection By Best Western. Onlangs gerenoveerd, met gratis parkeerplaatsen, ontbijt en een zwembad dat eens niet (zoals bij alle andere hotels die we zijn tegengekomen tijdens onze roadtrip door West-Amerika) ín de parkeerplaats is uitgegraven, maar zich op het binnenplein bevindt. Maar bovendien, in de buurt van restaurants, cafés en Hollywood Boulevard.

Op vakantie in LA met de Time Out app

Wil je iets bijzonders doen en niet alleen de gebaande paden aflopen? Download dan eerst de Time Out app. Daarin vind je per stad de leukste dingen om te doen, inclusief actuele evenementen. Zo kwamen wij in LA op het dak van het NeueHouse terecht voor een zogenaamde Grease Sing-a-long. Strandstoelen stonden in rijen opgesteld voor een muur waarop de film uit 1978 werd geprojecteerd, met ondertiteling tijdens de liedjes (niet dat ik die nodig had…). We kregen een dekentje voor als het te koud werd, een koptelefoon waardoor we helemaal niet doorhadden hoe hard we eigenlijk zaten mee te blèren en een popcornbak die we naar hartenlust mochten hervullen. Maar het mooiste vond ik: we waren de enige toeristen op dat dak.

Wat te doen in Hollywood?

Voor we het zelf doorhebben, lopen we vanaf ons hotel al over de sterren van The Walk of Fame. Een typisch gevalletje van niet bijzonder veel aan, maar wel iets wat je gezien móet hebben als je in LA bent. Wil je graag een foto van een bepaalde ster? Zoek je ster op walkoffame.com op en de site schotelt je het adres voor. Leuker vond ik het Chinese Theater, waar van 1944 tot en met 1946 de Oscars-uitreiking plaatsvond. Bekender is de plek vanwege de betonnen tegels waar beroemdheden hun hand- en voetafdrukken hebben achtergelaten in het natte cement.

Sla Downtown Los angeles niet over

Downtown Los Angeles wordt nog weleens overgeslagen tijdens een citytrip naar LA, maar in de Lonely Planet vonden we een leuke wandeling langs allerlei musea, het stadhuis en oude theaters, waar ook de clip van Thriller is opgenomen. We namen bij The Walk of Fame de metro naar downtown. Tip: loop even het Millenium Biltmore Hotel in. Hier werden tussen 1930 en 1943 the Academy Awards (de huidige Oscars) uitgereikt. In de gang hangt een foto van de gevulde zaal met een piepjonge Walt Disney als gast. Wij keken de bewaker lief aan en mochten even binnenkijken in de zaal die we net nog in zwart-wit op de foto hadden gezien.

Farmers Market in Los Angeles - RonReizen
  • Farmers Market: shoppen en lekker eten.

Farmers Market in LA

Pak de auto, taxi of Uber naar Farmers Market. Dit toeristenwalhalla bestaat uit twee delen: een soort Bataviastad en een grote openlucht foodhall. Als je niet veel tijd hebt in Los Angeles, dan zou ik dit agendapunt als eerst schrappen. Maar als de ruimte er is in je reisschema, dan is het leuk om hier in de gezellige drukte een hapje te eten.

Santa Monica Pier in Los Angeles - RonReizen
  • Het uitzicht op Santa Monica Pier vanaf Muscle Beach.

Vakantie in LA: Santa Monica en Venice Beach

Hier kun je wel een dagje voor uittrekken, hoor. Vooral als het lekker weer is. Je kunt met de auto helemaal doorrijden tot óp Santa Monica Pier. Wij waren even bang dat we iets illegaals deden, maar op de pier, pal naast het pretpark Pacific Park, is nog een megagrote parkeerplaats. Loop even door het pretparkje op de pier om sfeer te proeven en wandel door naar Venice Beach. Wij hielden ons even staande bij Muscle Beach om naar de sportende mannen met wasbordjes te kijken. Honger? Bij de strandtent Perry’s Café kun je lekker eten én mensen kijken die over de boulevard lopen. Als je goede zin hebt, loop je helemaal door tot het einde van Venice Beach, waarna je langs de kanalen (Venice!) weer terug kunt wandelen. Saai wordt het niet, want over de hele boulevard vind je winkeltjes en marktkraampjes.

Omweg uit Los Angeles

Onze volgende stop is Palm Springs. We pakken de auto en nemen een omweg via Rodeo Drive en dan Mulholland Drive door de Hollywood Hills, home of the stars. Je ziet vooral veel hoge heggen en hekken, maar de route an sich is ook al bijzonder. We reden door tot de Hollywood-letters. Canyon Lake Dr. bij Lake Hollywood Park is de dichtstbijzijnde plek waar je met de auto kunt komen om een foto van de letters te maken. Laatste LA-stop: Griffith Obervatory, gebouwd om naar de sterren te kijken, maar meer gebruikt om Los Angeles in al haar glorie te bezichtigen. Wat een uitzicht!

Eten bij Gracias Madre in Los Angeles - RonReizen
  • Eettip: Gracias Madre is lekker én gezellig!

Eten bij Gracias Madre in LA

Gracias Madre was ons een week eerder al in San Francisco door een local aangeraden, maar het ontbrak ons daar aan tijd. Toen we in LA ook een Gracias Madre zagen, was de restaurantkeuze snel gemaakt. Het is een gezellige redelijk chique ruimte met een ruime gezellige binnentuin met lampjes. De tortillachips met dip die je als appetizer krijgt, zijn zelfgemaakt en heerlijk en een Margarita als toetje mag je ook zeker niet overslaan. De vegan Mexicaanse gerechten zijn bijzonder smaakvol, ook voor carnivoren. Het is hier gezellig druk, dus het kán zijn dat je even op een tafeltje moet wachten. Maar dat betekent natuurlijk alleen maar dat het restaurant de moeite (van het wachten) waard is.

Meer over