De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Eten

De 5 lekkerste gerechten ter wereld

Voor smikkelkonten en mensen met dieetstress zou het wel elke dag eetfeest mogen zijn, maar op 11 mei is het officieel Eet Wat Je Wil Dag! Vandaar dat we op eetreis gaan en de vijf lekkerste gerechten ter wereld voorschotelen. Hoezo subjectief? Smaken verschillen!

Hollandse asperges

Leuk en lekker hoor al die exotische wereldgerechten, maar onze smaakpappillen maken ook een dansje als we aan ons Limburgs goud denken. Serveer die asperges met kruimige aardappelen, een kakelvers eitje en licht geroosterde beenham. Oudhollands. Botersausje en smullen maar.

Hollandse asperges
  • Heerlijk die Hollandse asperges. Botersausje en smullen maar.

Thaise Massamancurry

Deze Thaise smaakexplosie is zowel licht en pittig als zoet én hartig. Op basis van een goede curry paste mix je sugarsnaps, stukjes kipfilet, een uitje, twee kleine aardappelen en wat rijst. Vergeet de kokosmelk niet om de Massamancurry mild romig te krijgen.

Lees ook:

De 5 populairste kookworkshops in Thailand

Massamancurry
  • De Thaise massamancurry is zowel licht en pittig als zoet én hartig.

Japan: sushi met scheutje soja

Andere Aziatische aanrader, uit Japan, is Sushi. Japanners maken hier kleine kunstwerkjes van, maar gelukkig kun je sushi al lang niet meer alleen in het land van de rijzende zon eten. Dankzij alle all-you-can-eat restaurants is sahsimi nu wereldwijd een begrip. Met rauwe vis of vegi en dan zo’n scheutje sojasaus met mespuntje wasabi. Gember bij?

Sushi
  • Andere Aziatische aanrader, uit Japan, is Sushi.

Spaanse gamba’s de Denia

Boven de glinsterende zee pronkt de koperen ploert aan een knalblauwe hemel. Het leven lacht je tegemoet op het terras van El Pegoli aan zee in het Spaanse Denia. De lokale gamba’s zijn hier extra rood en hebben doorgaans een grotere kop. Supervers, stevig en even gekookt in dat zilte zeewater is dit een traktatie. Let op, je bestelt ze per stuk.


Lees ook:

Galicië door de ogen van Wilbert Gieske: 'Genieten'

Gamba's
  • De gamba’s uit Denia zijn extra rood en hebben doorgaans een grotere kop.

Vegi uit Italië: penne met geitenkaas en walnoten

Italianen zijn gek op pizza en pasta. En daar kun je allerlei heerlijkheden op en in mikken. In deze vrolijke vegetarische variant kiezen we voor penne, een beetje al dente gekookt. Samen met romige geitenkaas en een handjevol walnoten is dit een makkelijk en lekker eenpansgerecht.

Lees ook:

Vijf culinaire hotspots in Val Gardena

Penne
  • Penne met geitenkaas en walnoten, vegetarisch en heerlijk.