Thais eten

ThailandDe 5 populairste kookworkshops in Thailand

Waarom een lokale kookcursus niet mag ontbreken tijdens je reis naar Thailand? Het Thaise eten is zeer divers en de keuken een van de beste en meest geliefde ter wereld.. Denk je aan Thailand, dan droom je daar bijna automatisch een paar lekkere gerechten bij. Van Pad Thai en tal van verschillende curry's tot bananenpannenkoeken en Mango Sticky Rice. Hier vijf topadresjes.

Tip 1: Baipai Thai Cooking School, Bangkok

Dompel je gelijk na aankomst onder in de Thaise cultuur met een kookcursus in Bangkok. De cursus van de professionele Baipai Thai Cooking School begint met een bezoek aan de lokale Otoko-markt waar het inkopen plaatsvindt. Hierna is het tijd voor actie: gerechten bereiden en peuzelen maar!

Lees ook:

48 uur in Bangkok: dé tips

Markt in Thailand
  • De cursus in Bangkok trap je af met een bezoek aan de markt.

Tip 2: Asia Scenic Thai Cooking School, Chiang Mai

Er zijn ontzettend veel kookscholen in Chiang Mai te vinden, maar de Asia Scenic Thai Cooking School is en blijft een echte publieksfavoriet. Je kunt hier kiezen voor een cursus van een halve dag in de stad of een volledige dagcursus op een kleine boerderij net buiten Chiang Mai. Het takenlijstje is overzichtelijk: wokken, soep maken, curry’s bereiden en loempia’s rollen.


Lees ook:

Plankgas naar Thailand: 7 x doen in Pai

Thaise kookcursus
  • De cursus in Chiang Mai kun je in de stad volgen of op een boerderij.

Tip 3: Time for Lime, Ko Lanta

Foodies kunnen ook in het zuiden van Thailand hun hart ophalen. Een aanrader is de kookworkshop bij Time for Lime. De cursus begint met een uur lang uitleg over de Thaise keuken, de belangrijkste ingrediënten, specifieke smaken en ook snijtechnieken komen aan bod. Time for Lime is meer dan alleen een kookschool, je kunt er ook overnachten en cocktails drinken.

Thaise kookcursus
  • Op Ko Lanta krijg je veel uitleg over de Thaise keuken.

Tip 4: Thai Cooking Academy, Phuket

De Thai Cooking Academy in Phuket biedt mensen een ruime keuze in de verschillende gerechten die te maken zijn, er is simpelweg voor iedereen keuze. Zo zijn er meer dan genoeg vegetarische opties en kunnen mensen hier leren hoe kokosmelk wordt gemaakt. Daarnaast staat de kookschool bekend om het snijden van fruit in prachtige figuren: dé sport voor fruit carving dus.

Lees ook:

Mmm: 5 x (vegetarisch) eten in Bangkok

Thaise kookcursus
  • Op Phuket heb je heel veel keuzze in de gerechten die je kunt maken.

Tip 5: Island Organics, Koh Samui

Een culinaire farm to table-ervaring, dat is hoe de kookcursus bij Island Organics wordt omschreven. Deelnemers starten, in tegenstelling tot de meest cursussen, niet op een markt, maar op de eco-boerderij van Chef Lat. Hier worden alle ingrediënten verzameld voor een frisse papajasalade of heerlijke Tom Kha Kai. Op de website van Island Organics zijn alle recepten terug te vinden zodat deelnemers thuis hun Thaise kookkunsten verder kunnen ontwikkelen.

Thais eten
  • Op Koh Samui begint de cursus op een eco-boerderij.

Tekst: Oane Born

Meer over