De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Strand op La Palma

SpanjeVakantie op La Palma: 7 redenen!

Weg van het massatoerisme! Wie zoekt dat eigenlijk niet? Wij wel en een van onze favorieten is La Palma. Het Canarische eiland is authentiek, biedt natuurschoon, veiligheid en een hoop leuke onontdekte plekjes die je helemaal voor jezelf hebt. Hier zeven redenen om snel naar La Isla Bonita af te reizen.

1. Tongstrelend La Palma

Het zegt eigenlijk al genoeg: op La Palma is maar een enkele McDonalds te vinden! Hier ga je voor lekker eten met lokale ingrediënten, een goed glas wijn erbij in kleinschalige restaurants vaak gerund door families.

2. Over overnachten

Op het hele eiland is maar een all-inclusive hotel te vinden. Hier logeer je in casitas rurales, sympathieke accommodaties met een authentiek karakter. En verder in kleinschalige hotels.

  3. Afwisselend landschap

  Het gehele eiland is een UNESCO Biosphere Reserve. Dat komt door het afwisselende landschap met vulkanen, bossen, kliffen en groene oases, als een mini-continent ineen.

  4. Doen op La Palma

  Nachtleven? Discotheken? Ze zijn er nauwelijks. Het is er rustig, zoals de eilanders graag leven. Er zijn twee toeristische centra, maar die kun je als charmant bestempelen. En de musea bezoek je zonder in de rij te hoeven staan…

   5. Rondrijden over La Palma

   Een snelweg? Die vind je niet op La Palma. Geen files, geen parkeerproblemen, hier tuf je met je huurauto ontspannen rond over vrijwel verlaten landwegen.

   6. Wandelen en fietsen

   Dankzij duizend kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden is dit een wandeleiland bij uitstek. Elke route is weer anders: langs kliffen, tropisch laurierbos, over een slapende vulkaan, etcetera. Overigens: ook fietsen kan er prima, klik hier, hier en hier voor de drie verhalen die onze fietsverslaggever Bert Sitters over La Palma maakte!

   • Op La Palma zijn er nauwelijks toeristencentra, maar wel veel charmante dorpjes.

   7. Stranden

   Last, maar zeker niet least: de stranden. Er zijn er waar je helemaal alleen tot rust kunt komen. Neem Plaza de El Faro, een zwart vulkanisch strand omringd met indrukwekkende kliffen en twee vuurtorens. Op Playa Nueva vind je de surfers. Het mooiste en meest verlaten strand is Playa de Nogales. Hier vind je alles wat La Palma te bieden heeft: bergen, wandelpaden, lava, oceaan en heel veel groen.

   Meer over