Italië Dolomieten Val Gardena wintersport RonReizen.nl

ItaliëNieuwe pistes in Val Gardena

Afgelopen weekend is het skigebied van Val Gardena weer geopend. De sneeuwval heeft de Italiaanse regio in de Dolomieten omgetoverd tot een magisch winterparadijs. Met tal van maatregelen om besmettingen te voorkomen biedt het wintersportoord alles voor een onbezorgde wintersportvakantie.

De nieuwe afdalingen Pilat en La Ria zijn een aanwinst voor het gebied van Val Gardena en nodigen ervaren skiërs uit voor afdalingen door het adembenemende landschap met een uniek panoramisch uitzicht over de hele vallei. Om een veilige wintervakantie te waarborgen presenteert Val Gardena uitgebreide veiligheidsmaatregelen met o.a. de ‘Green-pass’ voor een maximale wintervakantie-beleving.

Italië Dolomieten Val Gardena wintersport RonReizen.nl skipistes
  • De ruige Dolomieten vormen het prachtige decor voor een heerlijke wintersportvakantie.

Oude nieuwe piste! 

Na 25 jaar is de oude afdaling Pilat in ere en in nieuwe glorie hersteld.  Vanaf het bergstation in Ortisei/St. Ulrich heb je toegang tot de pistes op de Mont Sëuc en de Seiser Alm. Door deze afdaling is het nu mogelijk om van de Seiser Alm rechtstreeks terug te keren in Ortisei over een prachtige piste vol bochten en dwars door het bos met een prachtig uitzicht. De hoofdpiste is 4,7 kilometer lang met een hoogteverschil van 778 meter. De gemiddelde helling is 17% waardoor de piste als rood is gemarkeerd. Echter in het midden is het mogelijk om een deel over de zwarte ‘Direttissima’ variant te skiën, met een maximale helling van 60% is dit stuk veel technischer en moeilijker en wordt het alleen aangeraden aan de vergevorderde skiërs. 

Italië Dolomieten Val Gardena wintersport RonReizen.nl skipiste Pilat
  • Pilat is vernieuwd!

Zwarte afdaling in Val Gardena 

Naast de ‘Pilat’ is ook ‘La Ria’ nieuw, een zwarte piste over de heuvels van Dantercepies in Selva di Val Gardena. Met een hellingshoek tot 52% is het een droom die uitkomt voor ervaren skiërs en skiërs die hun prestaties willen verbeteren. Vanaf de afdaling heb je een uniek panoramisch uitzicht over de hele vallei. De helling is 1.110 meter lang, 310 hemelsbreed en eindigt op 1.675 meter hoogte.

Italië Dolomieten Val Gardena wintersport RonReizen.nl skipiste
  • Verbeter jezelf op La Ria.

Uitgebreid aanbod in Val Gardena

Val Gardena staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en ligt in de Dolomieten. Dit Italiaanse skigebied kent meer dan 7.000 vierkante meter aan natuur per gast. Het wintersportgebied geeft toegang tot 500 km unieke pistes, hypermoderne liften, 30 km sneeuwvrij gemaakte winterwandelpaden en 115 km aan langlaufparcours die allemaal bereikbaar zijn per voet, slee of ski. Het aanbod is zeer uitgebreid en biedt activiteiten als begeleide winter- en sneeuwschoenwandelingen en skitochten in het ‘Val Gardena Active-programma’. 

Italië Dolomieten Val Gardena wintersport RonReizen.nl dorp
  • Er valt veel te beleven in Val Gardena.

Ruime spreiding in Dolomieten

De vallei beschikt over 15 liften die toegang geven tot de diverse pistes en afdalingen en weer terug in de drie dorpen eindigen. Dit zorgt ervoor dat skiërs zich kunnen verspreiden over tal van liftfaciliteiten, wat resulteert in minder clusters van mensen. De accommodaties, restaurants, bars en winkels in alle dorpen zijn nu al geopend. Online is de beschikbaarheid te vinden die continu wordt bijgewerkt. Houd verder rekening met reisbeperkingen die in het hele gebied gelden. Komende winter mogen de liften in Italië alleen gebruikt worden met een geldige Europese Groene Pas (ingeënt, hersteld of getest). Dit is voor de veiligheid van alle gasten en de lokale bevolking.

Italië Dolomieten Val Gardena wintersport RonReizen.nl terras
  • Er is veel terrasruimte bij gekomen om spreiding te houden onder de bezoekers.

Basisregels in de Val Gardena

Voor gasten die willen genieten van een wintervakantie in Val Gardena gelden de basisregels met betrekking tot het coronavirus: houd 1 meter afstand, draag een masker dat neus en mond bedekt als de sociale afstand niet mogelijk is bij liften, restaurants en winkels en was en desinfecteer regelmatig de handen. Op diverse punten zijn desinfectiemiddelen te vinden. Verder zijn er tal van algemene maatregelen genomen vanuit Val Gardena zelf, zoals o.a. dagelijkse desinfectie van alle kabelbanen, toiletten en andere openbare ruimtes; verhoogde skibusfrequentie om drukte te voorkomen; in de 65 traditionele hutten zijn er uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Zie verder bij het blokje info de site waar nog veel meer informatie te krijgen is. 

Info

Meer over