De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Cruise

Cruises worden steeds populairder

Eigenlijk he, eigenlijk, ben ik best een fan. Van cruisen. Echt. Ik heb het nu een paar keer mogen beleven en het is fantastisch aan boord van zo'n schip. Het personeel is superaardig, je hut is uitstekend en wordt elke dag weer tiptop gecleand door de cabinstewards, het eten is top, het entertainment is vaak van topniveau. Maar als je wilt, kun je ook zo de rust aan boord opzoeken. Heerlijk. Op Wereld Oceaandag noemen wij hier de top drie van de steeds groter wordende groep Nederlandse cruisereizigers.

1. Centrale en Westelijke Middellandse Zee

Dit is echt top. Want wat je hier doet, is ontzettend leuk: je vaart in een week tijd langs zo'n vier tot vijf schitterende Europese steden. Je komt heel vroeg aan (wij voeren ooit bij zonsopgang Istanbul binnen: betoverend!), ontdekt de stad (kan per excursie maar je kunt ook gewoon de hop-on-hop-off-bus pakken en je rond laten rijden en daar uitstappen bij wat je leuk vindt) en je meldt je weer voor vertrek aan boord. Een topweek met heel veel te zien.

Cruise
  • Je vaart in een week tijd langs schitterende Europese steden.

2. Caribisch gebied

Ik snap dat dit favoriet is bij vele Nederlandse cruisereizigers. Persoonlijk zou ik liever nummer 2 en 3 van dit lijstje omwisselen, want qua natuur word je bij nummer 3 echt verwend. Maar goed, die zon... dat water... die stranden. Ja, het Caribisch gebied is natuurlijk ook superlekker. Gegarandeerd heerlijk weer en bijzondere stadjes met dat fijne Caribische sfeertje.

Lees ook:

Cruise de zee over in de meest luxe suite ter wereld

Cruise
  • Het caribisch gebied is bij vele Nederlandse cruisereizigers favoriet.

3. Noord-Europa

Toevallig verbleef RonReizen-blogger Bert Kuizenga verleden week op een cruiseschip langs de Noorse fjorden. Noord-Europa vanaf een schip bewonderen en die kleurrijke dorpjes en steden bezoeken in de fjorden is echt heel bijzonder. De topper is een arctische cruise bijvoorbeeld naar Alaska met zicht op overweldigende gletsjers.

Lees ook:

Wellness cruises worden steeds populairder

Noorwegen, Fjorden
  • Met een cruise langs de Noorse fjorden is echt heel bijzonder.

Cijfers

Hoe zit dat nou met die cruisende Nederlanders. Heel in het kort: in 2018 maakten een record aantal van 113.000 Nederlanders een cruise (grootste groei onder millenials). Gemiddelde lengte van een cruise is negen dagen. Cruisen naar de Baltische staten kende een recordgroei van 35%. Noord-Europa en Middellandse Zee is populair bij 50+ en de Cariben en ook Middellandse Zee onder de 50.

Balthische Staten
  • Cruisen naar de Baltische staten kende een recordgroei van 35%.