De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Wellness cruises worden steeds populairder

NederlandWellness cruises worden steeds populairder

Niet alleen adembenemende uitzichten veraangenamen luxe zeereizen, maar sportieve globetrotters ‘werken’ aan boord actief aan hun gezondheid. Wellness cruises winnen aan populariteit. Temidden van alle buffetten rijst de vraag: hoe blijf jij fit aan boord?

Moderne cruiseschepen varen een steeds gezondere koers door het sportaanbod aan boord te verbreden. Met een beetje fantasie is een vijf sterrenschip een varend wellnesscentrum. Maar naast tanden bleken, botoxen of gezichtsbehandelingen, kun je ook actief aan de slag. Vrijwel alle schepen beschikken over gevarieerde spamenu’s. Van massages met hot stones en bamboestokken tot pakkingen met zeewier.

Yoga op het schip
  • 'Wellness Cruisen' betekent yoga op zee.

Spinnen of yoga

Voor fanatici onder ons: je kunt tijdens een cruise zelfs afvallen, door te kiezen voor lifestyle coaching en te detoxen. Mik je bord tijdens het buffet dus niet overvol, maar combineer dit met gezonde, organic restaurants, spa cafés voor lichte lunches en sapbars.

Het fitnesscentrum vol glanzende high-tech apparatuur is vaak een paradepaardje. Spinnen op dampende discobeats met zeezicht geeft een ultiem gevoel van vrijheid, waarna je die tintelfrisse cocktail later die dag ook echt hebt verdiend. Bij zo’n intensieve work-out dans je op de pedalen, terwijl jij op je ‘waterfiets’ over grandioze golven glijdt. Voor wie minder wil zweten, maar het lichaam wel wil onderhouden is yoga een prima alternatief. Of Pilates. Schrik niet: Pilates aan bakboord!

Snow room
  • De snow room Stimuleert de bloedsomloop, verlicht spierpijn en verhoogt de weerstand.

Chillen in een Snow Room

Buiten verwarmt de zon je huid, maar wie koelte op zee zoekt, stapt ijskoud de Snow Room binnen. Met een constante temperatuur van 10° Celsius dwarrelen hier gewoon sneeuwvlokjes naar beneden. Stimuleert de bloedsomloop, verlicht spierpijn en verhoogt de weerstand. Vanuit die kou stap je in een stomend hete sauna. Zo is een cruise een ontspannen vorm van vakantie omdat je tijdens tripjes in wereldberoemde havensteden veel ziet, maar ook omdat je overdag alle tijd hebt om te sporten. In de koffer, die je slechts één keer hoeft uit te pakken, mik je makkelijk wat extra sportkleding. Zo blijf je soepel fit en zet je het cholesterol-peil op standje cruise control. 

Meer over