Thailand Maya Bay The Beach weer open RonReizen.nl

ThailandThailands 'The Beach' weer toegankelijk

Thailand heeft per 1 januari Maya Bay weer toegankelijk gemaakt voor toeristen. Het werd in 2018 gesloten voor toerisme om de natuur the behouden die te lijden had onder de populariteit onder toeristen.

Een van de oorzaken van het immer toenemende bezoek was 'The Beach', een Brits-Amerikaanse film uit 2000 met in de hoofdrol onder andere Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen en Tilda Swinton. Maar de sluiting heeft Maya Bay goed gedaan. Er is nieuw koraal geplant en de bezoekersfaciliteiten zijn verbeterd. Het beroemde strand is in perfecte staat om weer heropend te worden. 

Thailand Maya Bay The Beach weer open RonReizen.nl Leonardo Dicaprio
  • Leonardo Dicaprio zorgde met 'The Beach' - een film waar hij overigens zelf afstand van heeft genomen - ook voor de populariteit van het strand.

Restricties voor een bezoek

Maya Bay ligt op Koh Phi Phi Leh, het kleinere broertje van Koh Phi Phi. Om het strand te bereiken zijn er wel een paar restricties waar toeristen rekening mee moeten houden. Ter bescherming van de natuur. De nieuwe richtlijnen voor het bezoeken van Maya Bay omvatten o.a. dat motorboten niet meer rechtstreeks de baai in mogen varen. In plaats daarvan zullen alle boten moeten ankeren in een andere baai aan de andere kant van het eiland. Ook mogen slechts 8 speedboten tegelijk ankeren. Toeristen mogen Maya Bay in totaal een uur bezoeken. Tussen 10.00 en 16.00 uur worden er elk uur maximaal 300 bezoekers toegelaten. 

Thailand Maya Bay The Beach weer open RonReizen.nl Maya Bay drukte
  • Zo druk zul je het dus niet meer aantreffen!

Puur Thailand

Het goede nieuws is dat volledige gevaccineerde reizigers quarantaine-vrij mogen reizen door Thailand. Dat het beroemde Maya Bay ook weer open is maakt het reizen naar Thailand nog aantrekkelijker. Nog steeds is het voor Thaise begrippen rustiger dan normaal, waardoor je Thailand in haar puurste vorm zult beleven. Maya Bay is daarom nu nog exclusiever en prachtig om te bezichtigen.

Thailand Maya Bay The Beach weer open RonReizen.nl
  • Slechts 8 boten per dag!

Info

  • Thailand Maya Bay The Beach weer open RonReizen.nl Maya Beach
    Meer weten over Thailand voor je vakantie, check dan deze site
Meer over