Populaire bestemming zomervakantie 2024 RonReizen.nl

NederlandSpanje in trek voor de zomervakantie

Waar vorig jaar de meeste gezinnen naar Turkije gingen in de zomervakantie, lijkt Spanje dit jaar de grote winnaar te worden. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter. Maar liefst een kwart van alle boekers vertrekt richting het zonnige Zuid-Europese land.

Vooral het weer speelt bij de boekers een grote rol. Last minute boekers bepalen hun bestemming vaak onder voorbehoud van de weerkaart. Is het deze zomer extreem warm in Spanje, of komt er noodweer, dan kan de keuze zomaar naar een andere bestemming gaan. Je ziet ook vaak dat underdogs als Kroatië en Italië dan ineens populairder worden. 

Populaire bestemming zomervakantie 2024 RonReizen.nl

  Nipte zege...

  De onderzoekers maakten nog een kleine kanttekening. Want Spanje wint het met 25% van alle boekingen van Turkije, maar nipt, want dat land eindigt op 24% van alle boekingen. Griekenland volgt met 20%.

  De top 5 ziet er dan ook als volgt uit:


  2023                                     2024 


  1. Turkije – 28%                    Spanje – 25% 


  2.  Spanje – 27%                   Turkije – 24% 


  3. Griekenland – 16%             Griekenland – 20% 


  4. Italië – 7%                          Italië – 9% 


  5. Egypte – 4%                       Kroatië – 4% 

  Populaire bestemming zomervakantie 2024 RonReizen.nl Valencia

   Costa's in trek

   Binnen Spanje springen twee bestemmingen er boven uit: Mallorca, vanwege de korte vluchttijd, en de Costa Brava. De Spaanse costa’s zijn dit jaar sowieso in trek. Gemiddeld zijn de vliegreizen hiernaartoe een stuk goedkoper dan naar de eilanden. In Turkije & Griekenland zijn het dezelfde toppers als vorig jaar: Side & Alanya voor Turkije en voor Griekenland de traditionele top 3: Kreta, Kos en Rhodos. In Italië gaat 55% van de Nederlandse gezinnen naar het Gardameer.

   Populaire bestemming zomervakantie 2024 RonReizen.nl Alanya
   • Alanya.

   All inclusive voor meer geld

   Met Turkije, Spanje en Griekenland in de top 3 is het volgens  VakantieDiscounter niet gek dat het grootste deel van de families all inclusive verblijft. Net als vorig jaar geldt dit voor 43% van de boekingen. Kijken we naar het bestedingspatroon van vorig jaar en dit jaar, dan blijkt dat gezinnen meer uitgeven aan de zomervakantie. Voor een 8-daagse vliegvakantie met 2 volwassen en 2 kinderen wordt gemiddeld € 843,- p.p uit dit jaar gespendeerd. Dat is 10% meer dan in 2023. 

   Populaire bestemming zomervakantie 2024 RonReizen.nl Kreta
   • All inclusive op Kreta...
   Meer over