Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl I

ItaliëTrentino combineert sneeuw en cultuur

De regio Trentino in Noord-Italië heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op wintersporters uit de hele wereld. Maar wist je dat er ook bijzondere winterevenementen plaatsvinden voor liefhebbers van muziek en kunst? Beleef de perfecte combinatie van wintersport en cultuur in Trentino!

800 kilometer pistes, gezellige bergdorpen, tot in de puntjes verzorgde diensten en bovenal, het schitterende decor van de machtige Dolomieten (UNESCO-werelderfgoed) in het hart van de Italiaanse Alpen… Niet voor niets is de regio zo geliefd bij wintersporters. Voeg er wat cultuur bij en je hebt de perfecte wintersportvakantie. 

Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl dolomieten
  • De Dolomieten vormen een indrukwekkend ski-decor.

Concerten in een iglotheater

Het unieke 'Ice Music Festival’ in het skigebied van Passo Tonale vond in 2019 voor het eerst plaats en was een doorslaand success. Sindsdien vindt het elk jaar plaats van de eerste week van januari tot eind maart (afhankelijk van de sneeuw-/ijscondities). Op maar liefst 2.600 meter hoogte treden topmusici op in een iglo die gebouwd is als een concertzaal met 200 zitplaatsen. De artiesten treden op met zeer bijzondere instrumenten! Deze zijn ontworpen en gemaakt van ijs door de kunstenaars Lino Mosconi, Giorgio Tomaselli en Matteo Aiellli. 

Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl iglotheater
  • Concerten in een iglotheater, thermokleding aan!

Muziek en diner op grote hoogte

De concerten vinden plaats elke donderdag- en zaterdagmiddag in de Paradice Arena nog tot en met 25 maart 2023. Vanaf Passo del Tonale kom je er met de kabelbaan. Het repertoire varieert van klassiek tot pop en van rock tot Italiaanse muziek. De temperaturen in het bijzondere iglotheater liggen onder het vriespunt, dus thermokleding is aan te raden. Een concertkaartje kost €25. Een combinatie met een diner op grote hoogte is mogelijk: de kosten bedragen dan € 45 incl. diner of € 110 voor een sterrendiner. Een retourtje voor de kabelbaan kost € 10. De brochure met informatie over het volledige programma vind je hier

Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl ijs instrumenten
  • De instrumenten zijn van ijs gemaakt!

Jazz in de sneeuw

Al 25 jaar, negen dang lang jamsessies, sneeuw en plezier! Dat is Dolomiti Ski Jazz, het muziekfestival dat de coole ritmes van hot jazz naar de bergen brengt. Van 5 tot 12 maart 2023 worden de zonnige terrassen van de berghutten Val di Fiemme en Val di Fassa omgetoverd tot openluchttheaters, waar een reeks concerten plaatsvindt die je niet mag missen! Enkele van de belangrijkste namen uit de internationale jazzscene zullen opwindende shows geven op verschillende locaties in de Trentino-vallei. Het volledige programma voor 2023 is binnenkort beschikbaar. Bekijk hier een video voor een sfeerimpressie.

Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl
  • Jazz in de sneeuw.

's Ochtends sneeuw, 's middags museum

Even geen ski's of snowboard onder? Ga dan naar MART – Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst van Rovereto en Trento – één van de de meest bezochte musea en een topbestemming voor moderne en hedendaagse kunst in Trentino. De tentoonstelling 'Giotto en de twintigste eeuw', die je hier tot 19 maart 2023 vindt, presenteert 200 meesterwerken van moderne en hedendaagse kunstenaars, geïnspireerd door de kunst van Giotto, een meester die een revolutie teweegbracht in de middeleeuwse schilderkunst.

Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl Giotto
  • Detail van een werk van Giotto.

Gefascineerd door Giotto

Verdeeld in zeven secties, opent de tentoonstelling met een enorme meeslepende installatie die de Scrovegni-kapel in Padua nabootst. Gerangschikt op tijd en onderwerp, wordt vervolgens een reeks werken getoond van belangrijke kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw, die een fascinatie delen voor Giotto, wiens werken het onderwerp zijn geweest van intense studie en imitatie, evenals modellen van perfectie en spiritualiteit. De expositie toont het werk van gerenommeerde kunstenaars zoals Carlo Carrà, Mario Sironi, Henri Matisse, Mark Rothko, Yves Klein en nog veel meer.

Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl museum
  • Een indrukwekkend museum.

Nog veel meer cultuur in Trentino

De ene dag kun je door de poorten van het kasteel van Thun stappen en de volgende dag kun je MUSE bezoeken, een van de beste wetenschapsmusea van Italië. Wintersporters en natuurliefhebbers met een liefde voor kunst, cultuur en geschiedenis kunnen hun hart ophalen in de Noord-Italiaanse provincie. Bekijk hier de leukste culturele uitjes in Trentino.

Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl
  • Geniet van sneeuw en cultuur in Trentino.

Info

  • Italie Trentino sneeuw en cultuur RonReizen.nl proost

    Veel meer info voor je vakantie in Trentino vind je op deze wesbite

Meer over