De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Italie Livigno winter ski RonReizen overzicht dorp

ItaliëLivigno: genieten in de Italiaanse Alpen

Het Italiaanse wintersportdorp Livigno bereidt zich voor op een veilig winterseizoen en hoopt op een groen licht voor het openen van de pistes in het nieuwe jaar. In de aanloop naar de mogelijke opening heeft het ski-resort in Noord-Italië een groot aantal maatregelen getroffen om een veilige vakantie te kunnen garanderen.

Met de nieuwe maatregelen zullen de bezoekers beter worden verspreid, zijn er veel activiteiten te beleven naast skiën waarbij geen gebruik van de skilift nodig is en nodigt Livigno haar gasten uit om onbekende plekken te ontdekken tijdens de winter challenge. En dit alles dus zonder afname van het aantal wintersportmogelijkheden die Livigno haar gasten altijd heeft geboden. 

Italie Livigno winter ski RonReizen pistes

Gratis annuleringsbeleid

De annuleringsvoorwaarden in Livigno zijn aangepast. De hotels en appartementen worden gemarkeerd met een gouden of zilveren stempel, deze stempel geeft aan tot welke periode het gratis annuleringsbeleid geldt. De skilessen die zijn geboekt via de skischolen kunnen tot 18.00 de dag van tevoren worden geannuleerd en je kunt een volledige terugbetaling krijgen van de skiles in het geval je positief getest bent op COVID. Aan het einde van je boeking op livigno.eu kun je een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij Allianz. Meer informatie over het annuleringsbeleid lees je hier

Italie Livigno winter ski RonReizen ski
  • Veilig skiën in Livigno.

Testen en veilige skipas

Om de gezondheidssituatie constant te bewaken heeft Livigno snelle antigene tests zodat de bezoekers zich in noodsituaties of onzekerheid kunnen testen op covid-19. In het geval van toeristen die positief getest zijn, garandeert Livigno veilige plaatsen waar de gasten de verplichte quarantaineperiode kunnen doorbrengen.

Ook is er een 'Drive through' voor de skipassen ontwikkeld. Zodra de aankoop online voltooid is hoef je alleen maar naar een van de opgezette punten te rijden, waar je de skipas in alle veiligheid kunt ophalen zonder uit de auto uit te stappen en zonder dat er wachtrijen kunnen ontstaan. 

Italie Livigno winter ski RonReizen by night
  • Ook in de avond is het een schilderachtig dorp.
Rons tipRons tip

De belastingvrije vakantiebestemming Livigno ligt hoog (1.800 – 2.900 m) in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Met een diversiteit aan outdoor activiteiten en een dorp waar je letterlijk de Italiaanse flair proeft, is Livigno een verscholen parel. Enerzijds vind je er het hoogstgelegen sport- en wellness centrum van Europa, maar tegelijkertijd is het een walhalla voor outdoor fanaten: mountainbiken, klimmen, golfen, hiken en een groot meer ‘Lago di Livigno’ om allerlei watersporten op te beoefenen. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de echte traditionele Italiaanse keuken.

Alternatieven

Om drukte en wachtrijen bij de skiliften te verminderen heeft Livigno genoeg alternatieve activiteiten in de sneeuw: langlaufen, fatbiken, schaatsen in de Arena, paardrijden, sneeuwscootertochten, skitochten of sneeuwschoenwandelingen, ijsklimmen en paragliden. Tijdens de Winter Trail kunnen de bezoekers een wandeling maken van 20 kilometer in de sneeuw die begint in hartje centrum van Livigno en door de hele vallei slingert naar een panorama-uitzicht waar je van Livigno kunt genieten. Voor de kleintjes is er een nieuw funpark vlakbij het dorpscentrum met glijbanen en springkussens.

Italie Livigno winter ski RonReizen fatbike
  • Probeer eens een fatbike-tochtje...

Wandelen voor punten

Bij de ingang van de meest populaire routes in de winter zijn borden geplaatst met een QR-code: gasten kunnen inchecken op de route en de route bewandelen met de MyLivigno-app en de officiële website. De wandelaars kiezen een route die op dat moment de minste bezoekers heeft en die het meest geschikt is voor hen, om in alle rust te genieten van de sneeuw.

Little Tibet staat bekend om zijn verscheidenheid aan paden en overvloed aan ongerepte natuurgebieden. Tijdens de winterchallenge in de MyLivigno-app nodigt Livigno de bezoekers uit om nieuwe paden te ontdekken. De wandelaars verdienen op basis van de moeilijkheidsgraad punten. De winnaars maken kans op een weekend Livigno in de zomer, weekverblijven, skipassen voor het winterseizoen van 2021/2022 en vele andere prijzen die worden aangeboden door de sponsors en partners van Livigno.

Italie Livigno winter ski RonReizen sneeuwschoenwandelen
  • Je kunt er fantastisch (sneeuwschoen)wandelen.

Thuisbezorgd

In Livigno kun je tax free winkelen bij de vele boetieks en exclusieve winkels. Daarnaast is er een rijk aanbod van uitstekend eten en drinken. Op de MyLivigno-app is te zien welke restaurants thuisbezorging of afhaalmaaltijden mogelijk hebben en kun je door de menu’s bekijken en de openingstijden van alle winkels vinden.  

Italie Livigno winter ski RonReizen Bombardino Livigno cocktail
  • De Bombardino Livigno cocktail!

Info

  • Italie Livigno winter ski RonReizen dorp

    Voor meer informatie over de covid-maatregelen kun van Livigno onder het kopje info-coronavirus. Algemene informatie vind je hier

Meer over