De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen Tannheimer Tal

OostenrijkEen wintersportparel om bij weg te dromen 2

De Coronapandemie zet de wintersport voorlopig nog even in de ijskast. Maar dat betekent niet dat we ons niet kunnen oriënteren voor het moment dat het weer wel kan. Wintersportexpert Bert Romani ging voor RonReizen op zoek en vond een bijzondere accommodatie in Tirol (deel 2).

Onthaasten tussen de bergen

Dit seizoen is een nieuwe tijd van genieten aangebroken voor het hotel Bergblick in het Tannheimer Tal. Dan heeft dit hotel in de natuur een ingrijpende verbouwing achter de rug. Veel vaste gasten van heinde en verre omschrijven het hotel als een buitengewoon oord van welzijn.

Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen hotel Bergblick
 • Hotel Bergblick.

Feel good...

Het nieuwe panoramische binnen- en buitenzwembad met een prachtige ligweide wordt het exclusieve hart van de SPA in hotel Bergblick, waar alles draait om 'je goed voelen'. De receptie, de lobby, het restaurant en de bar zijn allemaal opnieuw ontworpen zodat de gast nog meer kan genieten van de tijd voor zichzelf. Een grote deluxe suite met drie slaapkamers op de bovenste verdieping biedt zeer veel leefruimte.

Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen overzicht
 • Ook dit hotel ligt in een prachtig winterlandschap vlakbij de pistes.

Er is over nagedacht

Het hoofdgebouw is uitgebreid met vier juniorsuites, die elegant en comfortabel zijn en zijn ingericht met warme hout- en natuurlijke tinten. Iedere kamer is uniek. Het meubilair is van het fijnste handwerk. In de nieuwe ondergrondse parkeergarage staan de auto’s van de gasten zowel in de zomer als in de winter perfect gestald. Er is ook gedacht aan elektrische aansluitingen voor elektrische auto’s.

Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen pistes
 • De uitgebreide pistes liggen vlakbij.

Gastvrij

Het Tannheimer Tal staat bekend als een van de mooiste hooggelegen dalen van Europa. Op een prachtige afgelegen locatie te midden van weilanden, bossen en bergen verwelkomen hoteldirecteur Daniel Braun en zijn team de genieters met een legendarische Tiroolse gastvrijheid. Het vertraagde ritme dat het hele hotel kenmerkt, pakt je vanaf het allereerste moment.

Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen bergen
 • Ontspannen op de bergen rond het Tannheimer Tal.

Winterse activiteiten te over

In november, als het nieuwe Bergblick zijn deuren weer opent, duurt het niet meer lang voordat het winter is. Kilometerslange loipes, geprepareerde winterwandelpaden, skipistes en rodelbanen, natuurlijke ijsvlaktes om op te schaatsen, ongerepte landschappen om in te wandelen op sneeuwschoenen: dat is de omgeving van het Bergblick. Met de auto ben je in drie minuten bij de dichtstbijzijnde skilift. De ski- en wandelbus stopt direct bij het hotel. Hiermee kunnen actieve wintergasten gratis door het hele dal reizen.

Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen skiers
 • Skiërs en snowboarders halen hier hun hart op.

Genieten voor langlaufers

Langlaufers kunnen hun sporen achterlaten op 160 kilometer perfect geprepareerde loipes tussen Jungholz, Tannheim, Grän en Nesselwängle. Een bijzonder populaire ronde gaat van Tannheim naar Vilsalpsee. Wanneer de langlaufers hun sporen trekken door het beschermde natuurgebied, ontdekken zij een ongerept landschap en indrukwekkende bergpanorama’s.

Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen langlaufen
 • Maar vergeet de langlaufers niet, er is 160 kilometer aan loipes.

Neem een winterse time-out

Genieten van het moment, dat is waar het om gaat. Op de ski’s of stap voor stap door de winterse natuur, in het dal of op de bergtoppen. Ook hotel Bergblick houdt zich aan dit motto: een goed boek lezen, een kopje thee bij de open haard drinken, de sauna met panoramisch uitzicht bezoeken. In het wellness-, spa- en beautygedeelte draait alles om het loslaten. Laat je tijdens een winterse time-out verwennen door ontspannende massages en verzorgende behandelingen. Het concept van de natuurlijke keuken is gebaseerd op verse producten van kwaliteitsleveranciers. Falstaff heeft de keuken in Hotel Bergblick de hoogste cijfers gegeven. Gault Millau rekent deze keuken ook in 2020 tot de meest overtuigende restaurants van het land.

Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen spa
 • De spa biedt je heerlijk ontspanning na een dag vol activiteit.

Info

 • Oostenrijk winterparels Bert Romani RonReizen bergen

  Time-out winter (4-12-20 t/m 22-12-20 en 10-01-21 t/m 16-01-21):

  5 nachten boeken, 4 nachten betalen, ¾-genieter-pension Bergblick, gebruik van de Bergblick SPA, alle inbegrepen services – Prijs p.p.: vanaf 460 euro

  Kijk voor meer informatie en aanbiedingen op www.hotelbergblick.at
Meer over