Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl

ZwitserlandVerborgen (zomer)pareltjes in Zwitserland

Voor wie naar de bergen wil deze zomer valt er in Zwitserland genoeg te ontdekken. Het Alpenland kent vele verborgen pareltjes en het Zwitsers Verkeersbureau zette er wat voor ons op een rij!

Nu de lente in ons land eindelijk mondjesmaat een beetje op gang komt, kijken we inmiddels reikhalzend uit naar de zomer. Een bezoekje aan de Alpen staat bij steeds meer mensen op de to do-lijst. Zwitserland is een van die landen die zich ook zomers op steeds meer belangstelling mag verheugen. Hier wat hiddens gems! 

Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl uitzicht

  Sempach, Luzern

  Een schattig stadje met een klein centrum met mooie fonteinen, waar je heerlijk op terrasjes kunt zitten. Aan de Sempachersee kun je genieten van een romantische zonsondergang. De goed bewaarde oude binnenstad van Sempach heeft een bijna driehoekig grondplan. De deels bewaarde stadsmuur, de Hexenturm (heksentoren) en de Luzernertor (poort van Luzern) getuigen ervan dat het stadje vroeger een vesting was.

  Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl Sempach
  • Sempach kent een prachtige oude binnenstad.

  Het kleinste dorpje

  Het kleinste dorpje waar je heen kunt gaan is Corippo, in Ticino. Dit dorpje heeft momenteel 12 inwoners en 1 kat. De huizen in het dorp zijn ingericht als hotel! Het enige ravijn in het Verzascadal is het ravijn bij Corippo en biedt een fantastische 'speelplaats' in fraai natuurgesteente voor volwassenen en tieners. In dit ongerepte rotslandschap vind je vele fraaie sprongen en pittige glijbanen; enkele fantastische abseilpunten tot 40 meter hoogte maken het beeld compleet. 

  Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl Corippo
  • Corippo.

  Slapen onder de sterren

  In deze prachtige bubbel in Madrisa, Graubünden, is het genieten van de sterrenhemel in de Alpen. Hoe romantisch kan het worden? In de ochtend word je getrakteerd op een lekker ontbijtje. Boomhutten, een sterrensuite, Indianentent en slapen in een stal: voor elke wat wils hier. De frisse berglucht en het uitzicht op Klosters en de omliggende bergen maken het af. 

  Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl kamperen sterren
  • Slapen onder de sterren...

  Tip

  • Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl trein

   Wist je dat...

   ...elk klein dorpje in Zwitserland te bereiken is met het openbaar vervoer? Er is een Zwitserse wet die dit voorschrijft. Zo geniet je van de mooiste uitzichten terwijl je niet hoeft op te letten op de weg.

  Slot van Thun

  Thun is een stad in de buurt van Bern, gelegen aan de Thunersee. Vanuit het slot van Thun, dat boven de stad ligt, heb je een prachtig uitzicht over de gehele bergketen van het Berner Oberland. Dit vrijwel onveranderd gebleven symbool van macht herbergt de zogenaamde ridderzaal, een van de weinig overgebleven representatieve zalen uit de middeleeuwen.

  Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl slot thun
  • Hoog torent het Slot van Thun boven het dorp uit.

  Narcissenroute in Vaud

  Wie nog een staartje van de lente meepakt: in Zwitserland zijn er diverse wandelroutes die je het lentegevoel kunnen geven. De 'Chemin de Narcisses' is uitzicht op bloemen en het Meer van Genéve. Prachtig! Wandeling op de hoogten van de Montreux Riviera: langs weiden, langs bossen en panoramapunten vanwaar je een uitzicht hebt op het Meer van Genève en de Alpen. Begin- en eindpunt in Les Avants, een dorp met de flair van de belle époque en een van de oudste wintersportplaatsen van Zwitserland.

  Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl meer van geneve
  • Voorzichtig steken de narcissen op dit veld aan het meer van Geneve de kop op.

  Alp Grüm

  Overdag rijdt hier de Bernina Express, maar als de avond valt... ben je hier alleen met een paar andere mensen die een kamer huren. Alp Grüm, met uitzicht op de gletsjer, is dan een magische plek. Hier geniet men graag van het unieke uitzicht vanaf het zonneterras van Albergo Ristorante Alp Grüm op een hoogte van 2091 meter. 

  Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl alp grüm
  • Logeren bij Alp Grüm.

  360 graden views in Wallis

  Mont Fort heeft een nieuw uitzichtplatform waar je een mooie panoramische view hebt over onder andere de Matterhorn en de Mont Blanc. Pas nieuw, dus nog zeer onontdekt! een bezoekje waard. Je komt er simpel: bij Siviez neem je de Tortin chaistoeltjeslift, de Gentianes gondel en de Mont-Fort gondel. Je eindigt op 3330 meter boven zee niveau en vandaar neem je de trappen naar het uitzichtplatform. 

  Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl Mont Fort
  • Bij Mont Fort is een nieuw uitzichtpunt gemaakt dat ook zomers te bezoeken is.

  Niet Zwitserland...

  ...maar Liechtenstein! Dit kleine vorstendom, ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk, heeft een hoop te bieden. Onder andere de Liechtenstein Trail, een 75 kilometer lange wandelroute als ontdekkingstocht! Met slechts 160 vierkante kilometers is Liechtenstein de vierde kleinste staat in Europa en de zesde in de wereld. Maar ondanks het kleine formaat biedt Liechtenstein je alles, van prachtige berglandschappen, cultuur en schattige dorpjes. 

  Zwitserland zomer geheimtips RonReizen.nl Liechtenstein
  • Ook in Liechtenstein de prachtigste uitzichten.

  Info

  Meer over