De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Activiteiten Noordrijn-Westfalen: panoramauitzicht vanaf de Eugenienstein in Nideggen

DuitslandNoordrijn-Westfalen: elke vakantiedag een nieuw avontuur

Net over de grens, in Noordrijn-Westfalen, zijn vele avonturen te beleven. Er zijn routes uitgestippeld om te fietsen, wandelen of klimmen. Ben je een outdoormens, of hou je van spannende steden? In Noordrijn-Westfalen is voor ieder wat wils. Lees verder voor inspiratie voor je volgende trip!

Inspiratie voor wandelliefhebbers

Zin om te wandelen? Probeer de Drei-Täler-Tour! Een boeiende mix van puur natuur, meren, bergen en levendig industrieel erfgoed in de groene driehoek tussen ‘De Bergische Drie’: de steden Wuppertal, Remscheid en Solingen. In het water van de Wupper, Eschbach en Morsbach zwemt de zalm nog en in de vintage ijzersmederijen, die er nu zo authentiek bij liggen, werd ooit hard gewerkt.

De Bergischer Weg

Leuk alternatief: de Bergischer Weg. Dwars door het Bergisches Land met kastelen en burchten in een prachtig landschap. Proef zeker de trots van de streek: de Bergische Kaffeetafel. Roggebrood met jam, worst en verse koffie uit de ‘Dröppelminna’, (een kan met kraantje).

Het Naturerbewald

Het Naturerbewald is heel fotogeniek. Zeker als ’s avonds de sfeerverlichting aan gaat: Europa’s grootste stenen treinbrug, het Altenbeken-viaduct. Meer dan vierhonder meter lang, zo’n 35 meter boven het water van de Beke, in het glooiende Teutoburgerwoud. Je maakt het allemaal mee op de wandeling door het Naturerbewald. Dat bos heet zo dankzij de zeldzame dieren en planten.

Activiteiten Noordrijn-Westfalen: Uitzicht Drei-Täler-Tour met kapel
  • Uitzicht Drei-Täler-Tour met kapel

Inspiratie voor fietsliefhebbers

Makkelijk en comfortabel fietsen over oeverpaden en oude treintrajecten: dat kan in Kreis Unna. De fietsroute is veertig kilometer lang en loopt van de indrukwekkende en monumentale mijn Zeche Gneisenau in Dortmund helemaal tot aan de Preussenhafen in Lünen. Zonder lastige hellingen dus!

De Boerenland-fietstocht

Totaal anders, maar net zo’n aanrader: de Boerenland-fietstocht rond Schmallenberg in het Sauerland. In de verte zie je de kam van de beboste Hunau, met op de top de televisietoren. Boven je hoofd cirkelen roofvogels. Je komt allerlei pittoreske dorpen met vakwerkhuizen tegen.

Activiteiten Noordrijn-Westfalen:
  • Industrieel erfgoed in de Kreis Unna

Klimmen naar onvergetelijke vergezichten

Hoe kom je boven op het rotsplateau Eugenienstein in de Eifel? Via de makkelijke route via Nideggen of Rath. Of rechtstreeks omhoog, vanaf de rivier de Rur. Let op: dat is best een inspanning! De beloning is hoe dan ook groot: je overziet het hele Rurtal.

De slakkenberg Halde Rheinpreussen

Je ziet hem al van mijlenver liggen: de slakkenberg Halde Rheinpreussen bij Moers aan de Niederrhein, een overblijfsel van de mijnbouw. Best een spannend avontuur om naar de ‘vuurtoren’ op de top te klauteren. Die vuurtoren blijkt een knalrode, reusachtige uitkijktoren in de vorm van een mijnwerkerslamp. In de avonduren sprookjesachtig verlicht.

Skywalk Rabenlay

Adembenemend mooi en een tikkeltje leuk-griezelig is het uitzicht vanaf het houten platform Skywalk Rabenlay bij Bonn, dat hoog boven het schilderachtige Rijndal lijkt te zweven.

Activiteiten Noordrijn-Westfalen: de Rur (Roer), Eifel
  • De Rur (Roer), Eifel

Hip, kunstzinnig en cool

Zin in wat kunst tijdens de wandeling? Neem dan de Urban Art Walk in Düsseldorf. Verscholen binnenplaatsen met veel beton die ooit heel treurig en grijs leken, zijn ineens vrolijk gekleurd dankzij de spuitbus of het penseel van internationale kunstenaars. Spetterende straatkunst in de toffe wijken Friederichstadt en Bilk, ver weg van de chique binnenstad en de traditionele kunst-scene.

Mülheim, Keulen

Straatkunst vind je niet alleen in Düsseldorf. In Keulen is de wijk Mülheim de nieuwe hotspot voor coole street art. Mega muurschilderingen, maar ook spannende ‘paste-up’ galerijen onder bruggen, gevuld met eigenzinnige kunst.

Activiteiten Noordrijn-Westfalen: Streetart van Mista Sed in Keulen-Mülheim
  • Streetart van Mista Sed in Keulen-Mülheim

Klimmen, klauteren, mountainbiken, als de adrenaline maar stroomt!

In het mooie Neanderland mag je, je met recht een ruige Neanderthaler voelen. Al weten we niet zeker of de prehistorische oermens, genoemd naar dit dal, ook al in de boomtoppen boven de afgrond bungelde. Of vijftig meter hoge, uitdagende rotswanden bedwong voor de lol. Dit mag wel allemaal in de oude steengroeve Bochumer Bruch. Schrik niet van de roep van de  oehoe, een grote soort uil. Deze voormalige steengroeve bij Wülfrath is namelijk óók een landschapsreservaat.

De Mountainbike Trail Siegen

De Mountainbike Trail Siegen is een ‘flowtrail’. Dat wil zeggen: lekker op een mountainbike heuvelafwaarts naar beneden razen. In het bos is een afdaling vanaf de hoge Fischbacherberg speciaal aangelegd. Daarna meteen weer zwetend omhoog koersen kan ook, want je kunt van de 3,5 kilometer lange route ook een rondje maken.

Meer informatie en nog meer spannende tips vind je hier. Een wandel- of fietsgidsje met 15 routes kun je hier bestellen.

Meer over