De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Nederland Sint Maarten RonReizen

Sint Maarten (Nederlands)Vijf geniettips voor Sint Maarten

Terwijl wij dankzij de zomertijd van een uurtje langer zon mogen genieten, doen ze op Sint Maarten niets anders. Daar schijnt de zon bijna altijd volop. Hier vijf tips om een toekomstig bezoek nog leuker te maken!

Duiken rond Sint Maarten 

De adembenemende azuurblauwe zee rondom St. Maarten nodigt uit om kennis te maken met de indrukwekkende onderwaterwereld van het Caribisch gebied. Duikliefhebbers met een brevet zullen hun hart ophalen met maar liefst 55 duikspots rondom het eiland. Zo vind je bij Mullet Bay Beach een gezonken vrachtschip genaamd Gregory op ongeveer 15 meter diepte of duik naar het Britse oorlogsschip HMS Proselyte, dat dicht in de buurt van Philipsburg is gestrand en op slechts 6-14 meter diepte ligt. Wel die onderwaterwereld ontdekken maar geen brevet? Boek dan tijdens een toekomstige reis een tour onderwaterwandelen met Sea Trek en ontdek al wandelend met een luchtdichte helm op alle pracht en praal van Little Bay. 

Nederland Sint Maarten RonReizen Sea Trek

  Eilandhoppen...

  St. Maarten is de perfecte uitvalsbasis om omliggende eilanden in het Caribische zeegebied te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het beeldschone Anguilla. Dit eiland bevindt zich op ongeveer tien kilometer van St. Maarten vandaan en is in twintig minuten per boot te bereiken. Gebruik hiervoor de ferry die vanuit Marigot, de hoofdstad van het Franse deel van het eiland, vertrekt of kies voor een privéboot of charter nabij Princess Juliana International Airport aan de Nederlandse kant. Anguilla staat bekend om haar prachtige tropische standen die de ideale uitvalbasis zijn voor ultieme ontspanning. Daarnaast vind je hier enorme rivierkreeften, die volgens locals lekkerder zijn dan reguliere kreeft. Probeer deze specialiteit zelf bij één van Anguilla’s velen strandtenten.

  Nederland Sint Maarten RonReizen eilandhompen

   Snelle zipline op Sint Maarten 

   Thrillseekers en waaghalzen kunnen het allerbest terecht bij Rainforest Adventures. Hier bevindt zich namelijk ’s werelds steilste en snelste tokkelbaan. Deze attractie, de Flying Dutchman genaamd, begint bij een van de hoogste punten in St. Maarten. Een adrenaline boost is gegarandeerd, want de snelheid die je al ‘ziplinened’ bereikt, loopt op tot zo’n 90 kilometer per uur. Behalve een prachtig uitzicht en een sneller kloppend hart, biedt Rainforest Adventures ook een eco-vriendelijke dagbesteding. Het park heeft namelijk een minimale ecologische voetafdruk en heeft als doelstelling om de natuurlijke- en culturele omgeving te verbeteren en behouden.

   Nederland Sint Maarten RonReizen zipline

    Smullen op Sint Maarten 

    St. Maarten staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Cariben. Een Lolo is een lokale benaming voor een openlucht eetgelegenheid waar veel op de barbecue bereid wordt. Plof neer aan een van de picknicktafels terwijl je de geur van gegrild vlees en verse vis tot je neemt. De Lolo’s zijn vaak gelegen aan water waardoor dit de perfecte plek is om aan het einde van de avond te kijken naar de zonsondergang. Aanraders om te proberen zijn onder andere de Guavaberry rum cocktails en de perfect gegrilde kip, ribben of zeevruchten geserveerd met rijst en erwten en lokale johnnycakes.

    Nederland Sint Maarten RonReizen culinair

     Vogelsoorten spotten

     Een toekomstige reis naar een tropisch paradijs gaat hand in hand met het spotten van exotische diersoorten. Naast de pracht en praal onder water, zijn er op land en in de lucht ook heel wat bijzondere dieren te vinden. Zo zijn er rond de 160 verschillende vogelsoorten te zien op Sint Maarten. Je kunt ervoor kiezen om zelf op pad te gaan, maar voor ietwat meer zekerheid zijn er ook diverse vogelspottours met een gids te boeken. De bruine pelikaan is de nationale vogel van St. Maarten en is dan ook voor vele een must-see. Moeilijker te vinden maar wel heel bijzonder zijn de snelle kolibries. Wie in Nederland alvast in de stemming wilt komen, kan proberen de Sint Maartensvogel te spotten. De kleinste vogel van Nederland, ook wel de Goudhaan genoemd, komt in het najaar overwinteren bij ons.

     Nederland Sint Maarten RonReizen kolibrie
      Meer over