Sheffield

EngelandHierom wil je in Sheffield per se naar buiten

Sheffield een vervuilende staalstad? In de negentiende eeuw misschien, maar dat is allang niet meer zo. Gelegen in Zuid-Yorkshire (Centraal Noord-Engeland) biedt Sheffield, afgeleid van de rivier Sheaf die door de stad loopt, 61% groen oppervlak en valt een derde van de stad binnen het nationaal park Peak District.

Er zijn meer dan 250 parken, bossen en tuinen en Sheffield heeft van alle Europese steden de meeste bomen (ruim 2 miljoen) per inwoner. Dat maakt deze Engelse outdoor stad, op anderhalf uur treinen van Manchester en twee uur van Londen, de perfecte bestemming voor wie het liefst altijd buiten is.

Bike trail

Of je nu kiest voor de mountainbike, de wandelschoenen uit de kast trekt of een duik wil nemen in een fris meertje midden in de natuur – hier zit je goed. Het avontuur begint al binnenin de stad, waar een nationaal park – Sheffield is één van de twee steden in het Verenigd Koninkrijk dat een nationaal park binnen de stadsgrenzen heeft – compleet met bike trail te vinden is. Ideaal voor een weekendje weg met vrienden, je grote liefde, een sportteam of team building met collega’s.

Lees ook:

Natuurpark Plitvicemeren: het groene hart van Kroatië

Mountainbiken in Sheffield
  • Sheffield is één van de twee steden in het Verenigd Koninkrijk met een nationaal park binnen de stadsgrenzen.

Combinatie

Kortom, Sheffield biedt een avontuurlijke bestemming waar nog niet iedereen is geweest. Het combineert het stadsleven vol gezellige pubs, goede restaurants en hippe clubs met ongerepte natuur, zowel binnen als buiten de stadsgrenzen. De charme van de stad in combinatie met de mindset van de lokale bevolking zorgt voor een levendige sfeer in het centrum van Sheffield.

Rennen in de natuur
  • Meer outdoor dan Sheffield wordt het niet.

Keien

Overwin jezelf en klim naar grote hoogten of bedwing de gigantische keien die overal rond de stad te vinden zijn. Ga lekker zwemmen in rotspoelen, fiets naar de dorpen in de omgeving of doe een yogasessie in de natuur. Wandelen, mountainbiken, klimmen, hardlopen, zwemmen – welke buitenactiviteit je ook kunt bedenken en op ieder niveau, meer outdoor dan Sheffield wordt het niet!

Meer over