5 boeken over Parijs

Frankrijk5 boeken over Parijs

Terrasje in Parijs? Check! Karafje pastis? Check! Goed gezelschap? Check! Neem een van deze boeken erbij en je komt voorlopig niet meer van dat terras af.

1. Parijs 25/44 door Dick Matena

Dick Matena, dé literaire striptekenaar van Nederland, beschrijft een fictieve ontmoeting tussen de jonge schrijvers Jean-Paul Sartre en Ernest Hemingway. De twee beleven een spannend avontuur. Matena brengt het bruisende Parijs van de jaren twintig en dertig mooi tot leven. Met cameo's van onder andere Picasso en F. Scott Fitzgerald.

  2. Metronome door Lorànt Deutsch

  Benieuwd naar de geschiedenis van de Lichtstad? Dat snappen we, alleen kan zo'n geschiedenisboek nogal saai zijn. Niet als je deze van Lorànt Deutsch neemt. Hij vertelt de geschiedenis van Parijs aan de hand van 21 metrostations. Van Cité naar Châtelet-Les-Halles en van Bastille naar La Défense. 

   3. A Moveable Feast door Ernest Hemingway

   Tip voor romantici die liever zouden willen rondlopen in het Parijs van vóór het massatoerisme, namelijk een plek waar de Boulevard Saint-Michel nog bevolkt wordt door bohemiens en kunstenaars in plaats van door hordes toeristen met hun selfiesticks. Hemingway beschrijft in zijn bekende uitgebeende stijl hoe hij - straatarm doch gelukkig - in Parijs samenleeft met zijn vrouw. If you are lucky enough to have lived in Paris as a young man, then wherever you go the rest of your life, it stays with you, for Paris is a moveable feast.

    4. Stadsliefde door Adriaan van Dis

    Ruim zeven jaar woonde Adriaan van Dis in een klein appartementje in Parijs. In die zeven jaar kwam de schrijver zo'n beetje op alle plekken in de stad - van de pracht en praal in het centrum tot de grauwheid van de banlieues. Het resultaat is een mooi literair-journalistiek boek vol beeldende reportages.  

     5. Reisgids uit de Monocle Travel Guide Series

     Een goede reisgids mag niet ontbreken als je Parijs bezoekt. Wij nemen die van Monocle mee. Niet alleen is deze gids (net als het gelijknamige magazine trouwens) schitterend vormgegeven, de gids bevat ook veel originele tips. Of, zoals ze zelf zeggen: We've cut through all the charming, touristy noise to uncover the lesser known gems that we feel embody the City of Light.

      Meer over