De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Heerlijk golfen op Curaçao

NederlandHeerlijk golfen op Curaçao

Golf in de Cariben: heerlijk. De zon schijnt, een lekker windje erbij, geen zompige kleigrond maar fijne fairways en gemanicuurde greens, een buggy, cateringservice door de baan heen, de azuurblauwe zee vaak op de achtergrond... Op Curaçao is dat niet veel anders. Ik speelde de drie banen die er zijn.

De gevolgen van het Corona-virus zijn ongekend. Daar zijn we ons terdege van bewust en ook hier bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. Maar ook al is reizen op dit moment niet mogelijk/wenselijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe reisinspiratie op voor de toekomst! Zoals hier op Curaçao waar een drietal heerlijke golfbanen ligt.

Het lekkerste voor het laatst? Absoluut niet. De eerste baan die ik speelde is ook direct de topper van het eiland: The Old Quarry. Ontworpen door de onlangs overleden golfbaan-architecttopper Pete Dye ligt hier een schoonheid van een golfcourse. 

The Old Quarry - RonReizen

  Mooi resort

  De baan ligt op het terrein van het vijf-sterrenresort Santa Barbara. De voormalige suikerriet-, noten- en zout-plantage beschikt over heel wat ruimte (ooit moeten er allemaal vakantiehuizen op komen...) waar het enorme hotel aan zee slechts een piepklein deel van inneemt. Voldoende ruimte dus om een golfbaan aan te leggen die zich door het grootste deel van het terrein heenslingert. Holes naast elkaar? Ondenkbaar. 

  The Old Quarry Curaçao - RonReizen

   Golfen langs de zee

   Het begint al heerlijk bij hole 1 en 2 die letterlijk langs de schitterende zee lopen. Dat betekent ook veel wind en afzwaaiers bekoop je met nattigheid of ondoordringbare rough aan de andere kant. Heb je de wind tegen - wat meestal het geval is - dan moet je aan de bak. 

   The Old Quarry Curaçao - RonReizen
   • De eerste twee holes lopen langs de zee.

   Langs het Spaanse Water

   Na een paar holes buigt de baan het achterland in. Het geaccidenteerde terrein slingert zich langs de markante 'berg' op het terrein, langs het Spaanse Water en altijd geflankeerd door ondoordringbare bosschages die je vragen toch vooral accuraat te blijven golfen.

   The Old Quarry Curaçao - RonReizen

    Uitdagend golfen...

    In dat opzicht is het een typische Pete Dye-course. De in januari 2020  overleden bekende architect hield wel van uitdaging en afwisseling en dat is hier zeer goed gelukt. 

    The Old Quarry Curaçao - RonReizen

     Nagenieten...

     Je eindigt je rondje Old Quarry aan de andere kant van het resort, bij de  kleine jachthaven, het strand en het fijne maar kleine restaurantje Boca 19. Heerlijk om hier onder het genot van een cocktail of Amstel Brite en een lekker hapje nog even na te babbelen over de mooie golfcourse. Er zijn vele packages te boeken, voor hotelgasten of greenfee-spelers die niet op het resort verblijven, dus prijzen variëren afhankelijk van het tijdstip ook nog van 72 dollar tot 200... Klik hier voor de website. 

     Curacao Santa Barbara Boca 19 - RonReizen
     • Boca 19 is ideaal om je rondje Old Quarry nog even door te nemen...

     Spectaculair: night golf

     Superleuk om te doen als je er bent en het is volle maan: night golf! De enthousiaste Nederlandse pro's Jane Weststrate en Ed van Kampen  hebben zes holes met lichtgevende pilonnen gemarkeerd en je speelt letterlijk met alleen het maanlicht. Je krijgt lichtgevende ballen mee die je oplaadt op de teebox. In de fairway staan twee markers die je de goede richting op leiden. Alles aan de kant van de rode marker moet je vermijden en de blauwe geeft de richting aan. De green is omcirkeld met lichtgevende pilonnen net als de vlag. Je hebt een zaklamp mee als lamp voor je buggy en over het algemeen word je gekoppeld aan locals die de route kennen en het al eerder hebben gedaan. Maar wat is dat leuk!!!

     The Old Quarry Curaçao - RonReizen
     • Geloof het of niet: dit is spelen met volle maan...

     Luxe resort

     Het Santa Barbara resort is een groot luxueus hotel met 300+ kamers gelegen aan de Caribische Zee met elke avond uitzicht op een mooie  sunset. Er is een groot in tweeën gedeeld zwembad, maar ook een strand met een door een pier afgebakend zwemdeel in zee. Er zijn diverse restaurants op het terrein, een luxe spa, een aantal tennisbanen en de prachtige golfbaan. Ruime kamers met kingsize bedden, koelkast, koffiezetapparaat, grote tv en een lekker balkon. De restaurants en winkels van Willemstad liggen op een klein haf uurtje rijden dus een auto huren is wel handig, anders is er een shuttledienst. Kleine tip: zorg dat je boeking compleet is, want anders moet je overal apart voor bijbetalen, zoals bijvoorbeeld ontbijt, parkeren voor je huurauto, shuttle, enzovoorts.

     Santa Barbara Resort - RonReizen
     • Een fraai overzicht van het Santa Barbara Resort.

     Golfen op Blue Bay

     Een andere populaire baan op Curaçao en ook iets vriendelijker geprijsd is Blue Bay. Logeer je in het aanpalende hotel dan speel je er zelfs gratis (greenfee anders gemiddeld 120 dollar). Het is een gevarieerde baan uit 1998 en er wordt voortdurend aan gewerkt om greens en holes te verbeteren of aan te passen aan de tijd. 

     Blue Bay Curaçao - RonReizen
     • De eerste afslag op Blue Bay.

     Iconische hole...

     Door de baan heen is er regelmatig water in het spel en ook de oceaan komt in het spel. Bijvoorbeeld op de iconische hole 6 waarbij je van grote hoogte een eilandgreen aanspeelt. Een ballenvreter dus... 

     Blue Bay Curaçao - RonReizen
     • Ook op Blue Bay is de zee regelmatig de blikvanger.

     Gezellig clubhuis

     Een gezellig clubhuisje, proshop en terras onder schaduwrijke bomen en natuurlijk ook hier weer de ontelbare leguanen die regelmatig een bezoekje komen brengen, maken het Caribische plaatje af. 

     Blue Bay Curaçao - RonReizen
     • Blue Bay.

     Toegankelijk en gastvrij

     De Curacao Golf & Squash Club is een typische 9 holes parkland ledenbaan. In 1921 aangelegd voor de medewerkers van de olieraffinaderij. De kleine club vormt een oase van rust in de drukke omgeving van Willemstad. Het is vlak, veel bomen en een bal kwijtraken is hier een bijna onmogelijke opgave. Toegankelijk, vriendelijk, gastvrij (ook voor niet leden) en heel betaalbaar (rond de 50 euro). 

     Curaçao Golf & Squash Club - RonReizen
     • Brede fairways en bomen, dat is de Curaçao Golf & Squash Club.

     Hoe kom ik er?

     • Vanuit ons land vliegt o.a. uiteraard onze nationale luchtvaartmaatschappij op de ABC-eilanden, maar wij vlogen ditkeer met TUI in de mooie Dreamliner. Let wel op: probeer bij het boeken direct goeie stoelen vast te leggen. Ja, dat kost dan wel weer extra, maar daar verdienen de maatschappijen tegenwoordig nu eenmaal op. Maar het scheelt echt beenruimte en de configuratie van deze Dreamliner bij TUI vraagt daar echt om voor een bijna twee meter lange journalist! 

     Meer over