Grandioos glooiende golfcourses bij Golfhotel Vesper

DuitslandGrandioos glooiende golfcourses bij Golfhotel Vesper

Golfhotel Vesper in Sprockhövel, vlakbij Wuppertal, is met twee banen een echt Hotel auf dem Golfplatz. Grandioos glooiende golfcourses op amper een uur over de grens!

Een uurtje over de grens bij Arnhem vandaan rijden we de parkeerplaats van ons hotel op. Het is met recht een Hotel auf den Golfplatz. Onze kamer ligt boven het terras van hole 19 en het balkon fungeert als eretribune voor de teebox van 1 en green van 9, allebei klaterend begeleid door de fontein in de vijver. Bar, restaurant en wellness zijn prima, maar je komt hier voor het golf. Vooral voor de twee bijzondere ‘bergbanen’ van 18 holes. 

Alle Nederlanders willen een buggy

De 18 holes van Gut Frielinghausen liggen hier al veertig jaar en de ongekende bomenpracht door het Bergischen Land maakt dat iedere golfer zich hier echt in het buitenland voelt, want het is knap heuvelachtig. Eigenaar Arnt Vesper: “Ik weet het meteen als hier Hollanders aan de receptie bij de caddymaster staan, want ze willen allemaal een buggy.” 

  • Bomenpracht door het Bergischen Land.

Diep het dal in, dan weer steil omhoog

Zo'n karretje is dan ook een absolute aanrader voor deze Par 71-baan die wij spelen onder de best denkbare condities: strakblauw, 24 graden, de fairways en greens fris lentegroen. Diep het dal in, dan weer steil omhoog, betekent ook ‘anders spelen.’ Niet alleen omdat je vrijwel altijd ‘scheef’ staat, maar ook omdat je omhoog vaak minstens een club extra nodig hebt. Maar de green van een Par 4 van 274 meter die heerlijk het dal induikt, is met een fabelachtige drive en lekkere doorrol plotsklaps haalbaar. Geinig! Een complete scorekaart kunnen we echter niet inleveren, want hole 18 wordt gerenoveerd.

Rons tipRons tip

In de winter zijn er zomergreens. Speciaal voor Hollandse gasten is er van eind oktober tot april een speciale actie. Bij een verblijf in het golfhotel hoef je geen greenfee te betalen. En ja, dan kun je dus ook 36 holes op een dag spelen.

  • Diep het dal in, dan weer steil omhoog.

Feldenbach voor longhitters

Twintig jaar geleden, werd aan de andere kant van het golfhotel de tweede 18 holes baan aangelegd: Feldenbach. Een paradijs voor longhitters! Deze Par 74 telt liefst zeven parren 5! En met ook nog vijf parren 3 speelt dit echt anders, helemaal door de spectaculaire setting in dit berglandschap. Zo dichtbij Nederland zulke uitzichten en supergave holes. “Onze greenkeepers investeren veel tijd in het permanent kort houden van de rough, zodat je de bal vrijwel overal snel kunt terugvinden. Dat vergroot gewoon het spelplezier.”

  • Feldenbach is een paradijs voor longhitters.

Postkantoor wordt hotel

De vriendin van de eigenaar, Anke Hartmann, stort zich met ziel en zaligheid op een nieuw project van het ondernemende paar: het oude postkantoor in Wuppertal wordt getransformeerd in Post Boutiquehotel, een trendy stadshotel. “Echt jaren twintig dertig, met veel gouden accenten. Art deco en een vleugje modern. Omdat we midden in het oude stadshart zitten, kun je als hotelgast zo de stad in om bij de Griek, Italiaan of Aziatisch te eten.”

Meer over