De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Milieuvriendelijk op wintersport in Tirol

OostenrijkMilieuvriendelijk op wintersport in Tirol

Dat skigebieden zich ook zorgen maken over duurzaamheid en meedenken aan een groenere manier van wintersport blijkt wel uit de uitgebreide samenwerking tussen een van de meest geliefde wintersportregio’s in Tirol, SkiWelt Wilder Kaiser en de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Zowel Hopfgarten, Westendorf als Brixen im Thale hebben een eigen station en staan dus in directe verbinding met het openbaar vervoer. De overige plaatsen in de SkiWelt zijn bereikbaar vanaf station Kufstein en Wörgl. Sinds 2017 is er een directe verbinding met de nachtrein vanuit Londen via Brussel en Keulen. 

  • De trein bij Kufstein.

Milieuvriendelijk naar de dorpen van SkiWelt

Nu komen daar twee super handige aanbiedingen bij: de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental werkt nu samen met de ÖBB Rail Tours om skiërs comfortabel bij de piste te brengen. Met het ÖBB Noghtjet-Combiticket ‘mit Nightjet im Schnee’ en het ÖBB combiticket wintersport reizen skiërs met de trein milieuvriendelijk in alle negen dorpen van de SkiWelt. 

  • SkiWelt wemelt van de mooie plekken.
Rons tipRons tip

Het ÖBB combiticket wintersport biedt dezelfde voorwaarden vanaf elk station in Oostenrijk in de tweede klasse. Dit zorgt voor ontlasting van het wegennet van de lokale wintersporters. Door in de nacht te reizen win je meteen een extra skidag!

Stressvrij reizen

Het ÖBB Nightjet Combiticket bevat de heen- terugreis in de nacht per trein inclusief zitplaatsreservering vanaf Hamburg, Düsseldorf of Wenen naar Kufstein of Wörgl, een 3, 4, 5 of 6-daagse skipas en transfer vanaf het station naar je gewenste accommodatie met de Bahnhofshuttle Tirol. Het ticket kan vanaf 7 januari 2020 tot 13 april 2020 geboekt worden via deze site.

  • Makkelijk omhoog in Brixen im Thale.
Meer over