Nederland Marker Wadden 3 Michel Leijen RonReizen

NederlandMarker Wadden, natuur in ontwikkeling (3)

In het Markermeer vind je de Marker Wadden, een nieuw natuur- en recreatiegebied dat wordt aangelegd met zand, klei en slib uit het meer. Dit project moet het natuurherstel van het kwaliteitsarme meer bevorderen. Op het grootste van vijf eilanden is een haventje en een paar natuurvriendelijke gebouwen: De Nederzetting. RonReizen-blogger Michel Leijen logeerde er!

“Tijmstra kwam ons leeren, dat we, door van dit voorrecht gebruik te maken, een verplichting op ons hadden genomen, dat we andere menschen die niet zoo bevoorrecht waren, mee moesten laten genieten. Zoo werd het ons duidelijk, dat onze foto’s niet alleen voor ons kostelijk waren, maar dat ze pas hun volle waarde kregen als we andere menschen er mee konden bereiken”.

In elk huisje ligt een exemplaar van het boek 'Het Vogeleiland' uit 1930. Geschreven door Van Beusekom, Kooymans, Rutten en Tinbergen en met voorwoord van Jac. P. Thijsse, de oprichter van Natuurmonumenten. In bovenstaande passage uit het boek kunnen wij ons prima vinden. Dat gevoel hebben wij ook. Hoe leuk is het om anderen te laten meegenieten van hetgeen jij hebt gezien. Precies wat we hier bij RonReizen ook vinden: anderen inspireren met reisverhalen en belevenissen

Nederland Marker Wadden 3 Michel Leijen RonReizen marker wadden
  • Welkom op de Marker Wadden.

Overnachten op een eiland

De Marker Wadden kun je in een dag bezoeken. Nu nog even niet, maar binnenkort gaat de veerboot weer. Hou deze website in de gaten voor de afvaarten. Wil je wat meer tijd spenderen op het eiland? Dat kan. Het is mogelijk om te overnachten op de Marker Wadden in één van de vier energie-neutrale eilandhuisjes van Natuurmonumenten en beheerd door Landal GreenParks (https://www.landal.nl/parken/marker-wadden). 

Lees ook: 

Michels verhaal over het ontstaan van de Marker Wadden

Nederland Marker Wadden 3 Michel Leijen RonReizen marker wadden Landal
  • Er zijn maar een paar huisjes waar je kunt logeren.

Alleen op de wereld

Je bent dan ver weg van de alledaagse hectiek, middenin de natuur. Een vakantie om nooit meer te vergeten. En luxe dankzij de moderne IKEA-inrichting. Wandel over het strand, neem een duik in het Markermeer en overnacht in een eilandhuisje. Wij vonden het met name heel speciaal toen alle dagjesmensen weer met de veerboot vertrokken waren, de zeilers op hun schip teruggetrokken waren en wij het gevoel hadden alleen op een eiland te zijn. Heerlijk.

Lees ook: 

alles over de flora en fauna van de Marker Wadden

Nederland Marker Wadden 3 Michel Leijen RonReizen marker wadden steltloper
  • Uitkijktoren de Steltloper is vlakbij het parkje.
Nederland Marker Wadden 3 Michel Leijen RonReizen marker wadden Abel Tasman
  • De Abel Tasman legt regelmatig aan.

Marker Wadden: gaat dat zien! 

Voor liefhebbers van natuur, vogels, insecten, planten en bloemen zijn de Marker Wadden een unieke plek die je bezocht moet hebben. Wanneer maakt niet uit, de Marker Wadden zijn in elk jaargetijde prachtig en afwisselend. Op naar de Marker Wadden dus!

Nederland Marker Wadden 3 Michel Leijen RonReizen marker wadden sunset
  • Helemaal alleen genieten van een bijzondere sunset.

Info

  • Meer weten over de Marker Wadden. Klik dan op deze site
Meer over