Frankrijk Bistrots de Pays Ardeche Cevennes RonReizen.nl

FrankrijkWandelen rond Bistrots de Pays in de Franse Ardèche

In de Frans berggebieden zijn de Bistots de Pays dé ontmoetingsplek voor de inwoners van de vaak wat karig bewoonde streken. Meestal is het een bar, kruidenierswinkel en restaurant ineen. In bergstreek de Cevennen in de Zuid-Franse Ardèche zijn onlangs drie nieuwe Bistrots de Pays geopend. En je kunt er fantastisch wandelen. Hier geven we je drie leuke adresjes plus een wandeling!

Kenmerkend van de Bistrots de Pays is dat ze alleen met lokale producten werken. Vanuit de dorpen zit je zo in prachtige natuur van de Cevennen in de Ardèche. Daarom zijn er verschillende wandelingen ontwikkeld die bossen met kastanjebomen doorkruisen en door wijn- en olijfboomgaarden gaan. Drie Bistrots de Pays gecombineerd met drie leuke wandel-tips.

Bistrot de Pays Auberge de Planzolles - Fotocredit Briif.fr
  • Auberge de Planzolles.

Lunch en jeux de boules

Toen de bakker en het laatste cafeetje hun deuren sloten, besloten Julie en Victorin een Bistrot de Pays te openen om nieuw leven in het dorp te brengen. Je kunt er niet alleen heerlijk eten, maar ook brood halen, een bakje koffie drinken of een potje jeux de boules spelen. Zowel de bewoners van het dorp of daarbuiten komen er graag. Meer informatie over hun Bistrot de Pays vind je op Le Comptoir de Payzac.

Wandeltip 

Vanuit Le Comptoir de Payzac: makkelijke wandeling van ruim een uur langs zandsteenrotsen met bijzondere vormen. In het gebied zijn diverse afdrukken van dinosaurussen gevonden. Tip: het huis van Mr. Grancier met 500 voetafdrukken van dinosaurussen van ruim 220 miljoen jaar oud. Download hier de wandeling.

Frankrijk Bistrots de Pays Ardeche Cevennes RonReizen.nl bistrot

Van gemeenschapsproject tot Bistrot

Het idee om een bistro op te richten in een dorp van slechts 150 inwoners begon als een gemeenschapsproject, dat in handen kwam van Agathe en haar compagnon Sofian, die al lange tijd wilden terugkeren naar hun geboortestreek. De herberg heeft een restaurant, bar, kruidenierswinkel en slaapplekken voor maximaal 15 personen in zes kamers. De plek is een goede uitvalsbasis voor hikers en fietsers vanwege de prachtige natuur. Meer informatie Auberge de Planzolles

Wandeltip

Vanuit Auberge de Planzolles: wandelen door prachtige natuur en langs water. Onderweg kom je langs een oude watermolen, een geitenkaas museumpje en een distilleerderij waar je met lokale biologische gin kunt bijtanken. Download hier de wandeling.

Frankrijk Bistrots de Pays Ardeche Cevennes RonReizen.nl eten

Omgebouwde distilleerderij

Eenentwintig jaar na de sluiting van het café en de distilleerderij van zijn grootouders heropende Emmanuel Cédat de zaak in het kleine dorpje Ribes, waarmee hij de stress van het stadsleven inruilde voor de rust van het platteland en zich kon richten op zijn passie voor koken. La Cueille is het hele jaar door geopend en is met zorg gerestaureerd als bar, restaurant en winkel. Het is zelfs mogelijk om er yoga lessen te volgen. Meer informatie Bistrot de Pays La Cueille.

Wandeltip

Vanuit La Cueille: deze wandeling gaat door wijn- en olijfboomgaarden en is 6,6 km lang. Trek onderweg? Er is een geitenboerderij in het plaatsje Serre. Download hier de wandeling.

Frankrijk Bistrots de Pays Ardeche Cevennes RonReizen.nl Cevennes

Info

  • De Ardèche ligt in het zuiden van Frankrijk en is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. De regio staat bekend om de adembenemende kloven, zoals de beroemde Gorges de l'Ardèche, waar kristalheldere rivieren door diepe ravijnen slingeren. Outdoor-enthousiastelingen kunnen kanoën op de Ardèche-rivier, wandelen in het natuurpark Monts d'Ardèche, en grotten zoals de Grotte Chauvet-Pont d'Arc, die beroemd is om prehistorische tekeningen en in 2024 al tien jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. De Ardèche staat ook bekend om de wijnbouw, de pittoreske dorpjes en de goede keuken. Meer weten? www.ardeche-guide.com

Meer over