Frankrijk Orange lichtgeluid spektakel RonReizen.nl

FrankrijkOdyssee Sonore: spektakel in historisch amfitheater

Wie eind dit jaar in de buurt van de Franse stad Orange is, heeft nog kans een unieke ervaring mee te maken in het Romeinse theater van de stad: de Odyssée Sonore. De nieuwe show trok dit jaar al elfduizend bezoekers en is nog tot het einde van dt jaar te zien!

Odyssée Sonore is een volkomen nieuwe beeld-en- geluidsshow van drie kwartier lang. Wanneer aan het eind van de middag de duisternis intreedt, stap je als deelnemer binnen in een wereld vol licht, kleur en muziek die je puur persoonlijk beleeft. Met koptelefoon op, zittend, lopend of dansend door dit monumentale antieke bouwwerk.

Frankrijk Orange lichtgeluid spektakel RonReizen.nl
  • Het Romeinse amfitheater vormt het decor voor het licht- en geluidspekaktel.

Spektakel in Werelderfgoed

Het theater van Orange werd 2000 jaar geleden gebouwd onder keizer Augustus en is inmiddels UNESCO-werelderfgoed. De via AI gegenereerde mythologische beelden, die via video-mapping worden geprojecteerd op de oude stenen, doen recht aan de rijke geschiedenis van le théatre antique, zoals het in Frankrijk door het leven gaat. En ze lanceren het gebouw op indrukwekkende wijze z'n derde millennium in.

Frankrijk Orange lichtgeluid spektakel RonReizen.nl

Prijswinnende show

De ervaring is geschikt voor personen vanaf zeven jaar oud. Voor iedere deelnemer is er een binaurale koptelefoon beschikbaar die de muzikale geluiden in drie dimensies weergeeft. Alsof je je midden in een geluidszee bevindt! Odyssée Sonore een inmiddels al een prijs te pakken: een Innovation Award in de categorie Content & Entertainment van de CES 2024. 

Zie hieronder een video-impressie van de indrukwekkende show! 

Info

  • Frankrijk Orange lichtgeluid spektakel RonReizen.nl

    De laatste mogelijkheden om dit jaar de Odyssée Sonore te beleven zijn van 18 tot en met 23 december, en van 28 tot en met 30 december 2023. Daarna zal de show weer vanaf april 2024 te zien zijn. Ticketprijzen beginnen vanaf 18 euro. Ook zijn er kaartjes die een bezoek aan het theater bij daglicht combineren met een toegang tot een van de vier avondsessies van Odyssée Sonore.

     Ga voor meer informatie naar

    www.theatre-antique.com/en en www.odyssee-sonore.com/en/home

Meer over