Sud d'Ardeche

Frankrijk5 mooie plekken in Frankrijk zonder massatoerisme

Frankrijk is nog steeds een razend populair vakantieland onder Nederlanders. En dat is niet gek, want het land heeft onnoemelijk veel te bieden. Zeker qua gevarieerde natuur komt de liefhebber aan zijn of haar trekken. Hier vijf bijzonder mooie plekjes weg van het massatoerisme.

Kayakken op de Ardèche

De Ardèche, genoemd naar de gelijknamige rivier, is bij Nederlanders een zeer geliefde regio, en dat is niet voor niets. De rivier slingert zich door het wisselend ruige en lieflijke landschap, ideaal voor allerlei watersporten. Veel tochten beginnen bij de Gordes de l’Ardèche.

Dieulefit lavendelveld
 • Slapen aan een lavendelveld.

Lavendel in de Drôme

De Drôme in zuidelijk Frankrijk is een van die relatief onbekende gebieden in het hart van de Provence met uitgestrekte lavendelvelden aan de voet van het Saint-Maurice-gebergte. Hier vind je al het moois dat de zonnige Provence te bieden heeft, pittoreske dorpjes, nougat, olijven, lavendel en dat alles in een zee van rust en ruimte.

Cote Sauvage

  Kilometers stranden op de Franse eilanden

  Wakker worden met het ruisen van de zee in je oren. Dat ervaar je op Ile de Ré, een van de eilanden voor de Atlantische kust van Frankrijk. De kilometers lange brede zandstranden liggen letterlijk aan je voeten. Pak de fiets en ga er op uit. Ontdek de oestercultuur, de zoutmoerassen en de lokale markt in Ste-Marie-de-Ré. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk aan fietspaden tussen de pijnbomen.

  Overnachting tusen de bergtoppen

   Imposante bergtoppen rondom

   De Franse Alpen spreken menigeen tot de verbeelding. Imposante bergtoppen, kletterende watervallen, snelstromende rivieren en een indrukwekkend panorama. Iedereen kent de Mont Blanc en de uitdagende ‘cols’, maar er is zoveel meer. Zoals het natuurgebied Parc National des Écrins. Camping Huttopia Vallouise ligt hier op 1.200 meter hoogte midden in het berggebied, uitkijkend over alle bergtoppen. De plek voor bergwandelingen op een ‘4.000-er’, kayakken, paragliden, mountainbiken of klimtochten in een van de meest zonnige regio’s van het land. Hier slaap je in een ‘Cabane’ of ‘Trappeur’ in de frisse berglucht.

    Kastelentocht op de fiets in de Loire

    Aan het Lac de Rillé midden in de streek Touraine, heerst rust en sereniteit. Een prachtige groene omgeving op een steenworp afstand van de befaamde Loire-kastelen die je makkelijk op de fiets kunt ontdekken. Ontdek het culturele erfgoed van de Loirevallei of maak een kanotocht over het meer en houd een relaxdag. Je kunt hier zelfs slapen in een huifkar!

    Tip om te overnachten

    • Al deze mooie plekken zijn in de buurt de accommodaties van Huttopia, die staan voor vrijheid, buitenleven en natuur.

    Meer over