De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Santa Cruz De La Palma

Spanje7 hoogtepunten van Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma is de levendige hoofdstad van het Canarische Eiland La Palma en een plek met een rijke geschiedenis. Regelmatig wordt de stad – evenals het eiland zelf – verward met Las Palmas (Gran Canaria) of Palma de Mallorca. Onterecht, want Santa Cruz is 'one of a kind' en je vindt er tal van bijzondere, historische plekken en koloniale bezienswaardigheden. 7 must-sees die je niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Santa Cruz de La Palma.

1. Calle O'Daly

Bij een bezoek aan Santa Cruz de La Palma mag een wandeling door de hoofdstraat van de stad niet ontbreken. Calle O'Daly loopt parallel aan de zee en boulevard en je vindt er verschillende winkeltjes, restaurants en cafés. Tip: vergeet er niet het prachtige koloniale Casa Principal de Salazar te bezoeken.

Centrum Santa Cruz De La Palma
  • Het centrum van Santa Cruz De La Palma versierd met bloemen.

2. Mirador de la Concepción

Een van de mooiste uitzichtpunten van La Isla Bonita vind je bij Mirador de la Concepción, op de top van een voormalige vulkanische krater. Je komt er via de wandelroute Pr lp 1 (400 meter omhoog) of met de auto of bus. Op de top heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de zee.

3. Museo Naval & Barco de la Virgen

De replica van de Santa Maria – een van de schepen van Columbus – is te vinden aan het Plaza de la Alameda. Het indrukwekkende schip doet nu dienst als onderdeel van het scheepvaartmuseum waar je meer te weten komt over de rol van La Palma als belangrijke haven voor de zeevaart.

4. Nuestra Senora de las Nieves

Dit bedevaartkerkje uit de veertiende eeuw is terecht een 'hidden gem' op het eiland te noemen. De klim naar de top is een pittige (500 meter omhoog), maar eenmaal boven wacht een prachtig uitzicht. Binnen is het bijzondere uit hout gesneden Moorse plafond, Vlaamse beeldhouwwerken en zilveren altaar te bewonderen. Voor de kerk op het plein drink je bij het lokale cafeetje rustig een kop koffie. In 2020 staat deze plek ook in de spotlight tijdens de festiviteiten rondom de viering van La Bajada de la Virgen de Las Nieves, dat elke 5 jaar plaatsvindt op het eiland.

La Palma Plaza
  • Het pleintje bij Nuestra Senora de las Nieves.

5. Vlaamse en Nederlandse straten

Verschillende straten in Santa Cruz de La Palma zijn voorzien van een Vlaams/Nederlands tintje. De straatnamen verwijzen namelijk naar de Vlamingen die er in de zestiende eeuw een handelskolonie hebben gesticht. Het oorspronkelijke huis van familie Van de Walle is nog altijd terug te vinden in de straat Virgen de la Luz. Naast Vlaamse families vind je ook enkele Hollandse handelaren terug op de straatnaambordjes in de hoofdstad van La Isla Bonita.

6. Balcones de la Avenida Maritima

Deze karakteristieke balkons met kleurrijke bloemen zijn een must see in Santa Cruz de La Palma. De 'boulevard' van de Palmese hoofdstad grenst aan het mooie, rustige strand dat hier nog niet zo lang geleden is aangelegd.

7. Buen provecho

Als je in Santa Cruz de La Palma bent, schuif dan gezellig aan voor Palmese tapas en een glas wijn. Eerder toe aan koffie? Vergeet niet de lokale specialiteit 'barraquitos' te proeven: koffie met opgeklopte melk, kaneel, citroenrasp en liquor 43.

Barraquito
  • Proef de lokale specialiteit 'barraquitos': koffie met opgeklopte melk, kaneel, citroenrasp en liquor 43.
Wil je meer informatie over La Palma? Klik dan hier.
Meer over