Nederland meivakantie populair RonReizen.nl

NederlandMeivakantie steeds populairder

Tijdens de komende meivakantie reizen er weer heel veel Nederlanders naar zonnige bestemmingen. Deze vakantieperiode in het begin van mei spreekt elk jaar meer reizigers aan die genoeg hebben van de eindeloze regenstroom en verlangen naar mooi weer.

De meivakantie wordt steeds populairder als zonvakantie. TUI Nederland ziet op basis van de boekingen van haar klanten 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Veel Nederlanders zijn de winter en het kwakkelweer zat en krijgen zin in de zomer en in zon. Het lenteklimaat op veel zuidelijke bestemmingen biedt al een mooie garantie op fraai weer, zonder al te veel hitte. Hier het (TUI) top 5-overzicht per type vakantie. 

Nederland meivakantie populair RonReizen.nl

  Zonvakanties

  1. Spanje

  2. Griekenland

  3. Turkije

  4. Egypte

  5. Portugal

  Turkije is vooral in de laatste maand meer in trek als meivakantiebestemming met een stijging van 25% in het aantal boekingen. Interessante runner up is Egypte; de zonzekerheid is zeer aantrekkelijk in het voorjaar. Maar liefst 40% meer Nederlanders dan vorig jaar trekken naar Egypte in de meivakantie.

  Tips van onze bloggers

  Kreta: véél meer dan zon, zee & zuipen
  Barcelona: ideale stedentrip voor gezin met pubers
  Lissabon: tips van locals én ons

  Nederland meivakantie populair RonReizen.nl Malaga
  • Malaga, Spanje.

  Verre Vliegvakanties

  1. Curaçao

  2. Bonaire

  3. Bali

  4. Mexico (Cancun)

  5. Dubai

  The usual suspects: Curaçao is met afstand de favoriet voor een verre zonvakantie, gevolgd door Bonaire en Bali. Cancun in Mexico en Dubai volgen op gepaste afstand van de top 3. Vakanties naar Zanzibar in Tanzania laten bij TUI nog steeds de grootste groei zien met een stijging van 62% ten opzichte van de vorige meivakantie.

  Tips van onze bloggers
  Curaçao: tips van locals en Harmke
  Bali: lekker veel tips
  Stedentrip naar Dubai: 5 tips van Luc

  Nederland meivakantie populair RonReizen.nl Cancun
  • Cancun, Mexico.

  Stedenreizen

  1. New York

  2. Valencia

  3. Londen

  4. Parijs

  5. Rome

  New York is terug aan de top als city-trip in de meivakantie. En Valencia is nu officieel de publiekslieveling onder de Spaanse steden. Sowieso is de meivakantie een geliefde tijd voor een voorjaarsstedenreis, deze meivakantie neemt het aantal stedenreizen toe met 20% ten opzichte van vorig jaar.

  Nederland meivakantie populair RonReizen.nl New York
  • New York, VS.

  Autovakanties

  1. Denemarken

  2. Italië

  3. Spanje

  4. Frankrijk

  5. Nederland

  Ruim 70% meer Nederlanders dan vorig jaar trekken er met de auto op uit in de meivakantie. Denemarken is de grootste bestemming voor autovakanties met de regio Billund (Legoland!) als publiekstrekker voor gezinsvakanties. In Italië gaan vakantiegangers in het voorjaar al genieten aan het Gardameer of in Toscane.

  Nederland meivakantie populair RonReizen.nl autovakantie
   Meer over