Oostenrijk Ischgl Paznaun-dal zomer RonReizen

OostenrijkIschgl en het Paznauntal in de zomer

In de stralende zomer kun je in het Paznaundal sportieve avonturen – wandelen, zwemmen, E-biken – combineren met smakelijke hoogtepunten, zoals de culinaire Jacobsroute. Het bekende wintersportdorp Ischgl vormt daarbij een uitstekend uitgangspunt.

Voor wintersportliefhebbers was Ischgl jarenlang hét onbetwiste ski- en snowboardwalhalla. Niet alleen vanwege die sneeuwzekere hoogte en de grote variatie aan pistes, maar ook door het ultralange seizoen. Maar dat het er ook in de zomer fantastisch vertoeven is merkten we bij de opnames van ons tv-programma RonReizen.  

Oostenrijk Ischgl Paznaun-dal zomer RonRezen Ischgl
 • Ischgl, ook in de zomer een trekpleister.

Met de gids naar een bergmeer in Ischgl

We waren er in augustus en maakten prachtige wandelingen door de natuur in het Paznaun-dal. Aanrader: huur een gids met onvervalst dialect en laat je naar het meertje de Berglisee begeleiden. Via smalle bospaadjes slinger je gestaag omhoog. Halverwege doemt ineens een kleurrijke bloemenweide op en dan langzaam maar zeker door naar het plateau van de Berglisee. Tip van de dag? Stevige wandelschoenen! Het is soms steil en glibberig, maar echt gevaarlijk is het niet. De bekroning ligt net onder de top en is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.

Oostenrijk Ischgl Paznaun-dal zomer RonRezen wandelen
 • Je kunt er fantastisch wandelen.

Betoverende kleuren

Het bergmeer glinstert je tegemoet. De bodem van het koele bergmeer bevat zwavel, waardoor de weerspiegeling van het licht in het water steeds andere kleuren tevoorschijn tovert: van turquoise tot lichtblauw en talrijke grijsblauw-varianten. Indrukwekkend. Rond het meertje staan picknicktafels en van stenen geknutselde BBQ’s die zo te zien regelmatig worden gebruikt. Bluswater voldoende in het (ijs)koude bergmeer…

Oostenrijk Ischgl Paznaun-dal zomer RonRezen bergmeer
 • De bergmeertjes zijn betoverend.

Ischgl in de sneeuw

 • Oostenrijk Ischgl Paznaun-dal zomer RonRezen

  In Ischgl is het van begin december tot mei mogelijk om te skiën. Na de Corona-besmettingen in 2020  heeft het professionele team van het Tourismeverband met de regionale autoriteiten en (horeca)ondernemers een pakket aan veiligheidsmaatregelen getroffen, waardoor er weer nieuw wintersportperspectief gloort. 
Rons tipRons tip

Voor ons tv-programma RonReizen reisde presentator Bert Kuizenga met cameraman Koen Helder af naar Ischgl. Hij ontdekte Oostenrijk zonder winterjas want in augustus was het er geweldig toeven. Kijk zelf maar, aanstaande zondag (18 april) om 16.30 uur op RTL4! 

Oostenrijk Ischgl Paznauntal zomer RonReizen berg
 • Wat een mooi plaatje voor ons programma!

Feest

 • En voor de après-ski fans geniet Ischgl ook een swingende reputatie. In de Kuhstall, Schatzi Bar, Nikis Stadl, Trofana Allm en Paznauer Taja kunnen ze een feestje bouwen. En Ischgl maakt van de opening en slott van het seizoen ook een waar spektakel. Voor het Top of the Mountain Concert werden al wereldsterren als Sting, Eros Ramazotti, Pink, Elton John, Tina Turner en Alanis Morisette ingevlogen.

Culinaire top op hoogte in Ischgl

Benjamin Parth is één van de sterrenkoks van Oostenrijk. In zijn gastronomische restaurant Stüva (in hotel Yscla in hartje Ischgl, reserveer bijtijds) kookt hij de sterren van de heldere Oostenrijkse hemel. Samen met een aantal andere Chefs heeft Benjamin Parth zijn naam verbonden aan de Kulinaire Jacobsroute. Dit is een culinair concept langs karakteristieke berghutten in het Paznaundal. Alle koks transformeren een lokale lekkernij tot een eigenzinnig regionaal (sterren)gerecht met verse streekproducten.

Oostenrijk Ischgl Paznauntal zomer RonReizen
 • In enkele hooggelegen Alpenhutten kun je de gerechten van de sterrenchefs proeven.

Veelzijdig Ischgl

Zo maakt Benjamin knödel met knapperige doorregen spek, verse kruiden, paddenstoelen uit de Alpenweiden en serveert dit gerecht (Speck-Pfifferlingsknödel) op 2151 meter hoog in de Friedrichshafener Hütte. Bert   fietste mee met Benjamin op een mountainbike. Stoere actie. Doorspekt met magnifieke uitzichten. Dat deze smulpapen op een elektrische mountainbike zaten, mag de pret niet drukken. Sterker nog, zo’n eenvoudig te huren E-Bike maakt het ook op gevorderde leeftijd nog leuk - en soepel haalbaar - om hoog de bergen het avontuur aan te gaan. Met glorieus uitzicht op de bergkammen van Ischgl schotelt topkok Benjamin reislustige Bert zijn knapperige knödel voor die zichtbaar van dit culinaire hoogtepunt geniet. Ischgl is in alle seizoenen sportief en culinair verrassend veelzijdig.

Oostenrijk Ischgl Paznauntal zomer RonReizen wandelen
 • Voordat ze bij de hut waren moest er flink gewandeld worden.

Paznauntal en Ischgl in de winter

Meer informatie over het Paznautal en Ischgl in de winter?
Bekijk dan ook deze blogs.

9 redenen voor bezoek aan Ischgl in de winter

Galtür: wintersport voor families en allergiepatiënten

Info

 • Vind meer info over Ischgl en omgeving onder andere op deze website
Meer over