Voor op je bucketlist

Voor op je bucketlist

Droom jij ervan de big five te zien in Afrika? Wil je de onderwaterwereld van de Great Barrier Reef met eigen ogen zien? Of zie je jezelf ooit in Lapland door husky’s door de sneeuw getrokken worden? Er staat vast wel iets op je bucketlist, en alsjeblieft: wij maken je lijst nog wat langer voor je.

Op een onbewoond eiland

Er zijn maar liefst 357 San Blas eilanden voor de kust van Panama. De meesten zijn onbewoond. Verwacht hier vooral rust, reinheid, spierwit zand, helderblauw water en een prachtig rif. Luxe kun je van je lijstje schrappen. De kuna-indianen zorgen goed voor je, maar je geniet hier back to basic. Het mooie aan deze bestemming is dat je uitstapjes kunt maken naar de andere eilandjes die écht onbewoond zijn. En waar je dus in alle privacy je broek uit kunt trekken en die kokosnoot aan je lippen kunt zetten.

De Kuna-indianen zorgen voor je op een onbewoond eiland - RonReizen
  • De Kuna-indianen zorgen voor je op een onbewoond eiland

Een stoot adrenaline 

Tijdens de Angels Landing-hike in Zion National Park in Amerika wandel je over smalle paadjes langs steile afgronden, waar kettingen voorkomen dat je de afgrond in stort. Je bent zo’n 5 uur en route om de trail van 8 kilometer te lopen. Alhoewel ‘lopen’ hier misschien niet het beste woord is. Je kunt het misschien eerder klimmen, klauteren of aan kettingen hangen noemen. Wie om zich heen durft te kijken, wordt getrakteerd op een onvergetelijk uitzicht over Zion Canyon.

Angel Landing rots

Veel wandelaars maken bij Scout Lookout eerst een miljoen foto’s en maken zich dan klaar voor de weg terug. Die hards gaan door! Alsof de hike niet al avontuurlijk genoeg is, doet het park er hierna nog een schepje bovenop: de klim naar de Angels Landing rots. Het pad is angstwekkend smal en wordt op links én rechts geflankeerd door steile, diepe afgronden. De kettingen zijn er niet voor de sier… 

Tijdens je hike heb je prachtig uitzicht over Zion Canyon - RonReizen
  • Tijdens je hike heb je prachtig uitzicht over Zion Canyon

Lopen over de maan

De Bromo Vulkaan staat niet bekend om zijn hoogte – er zijn in Indonesië hogere vulkanen – maar om zijn immense krater en het spectaculaire maanlandschap. Je moet vroeg uit de veren als je de vulkaan op z’n best wil bezichtigen. De krater laat namelijk voordat de zon opkomt zijn veren zien. Door de kleuren en landschap lijkt het wel of je op een andere planeet bent. Mooie bijkomstigheid van een vroeg vertrek: de fantastische sterrenhemel! En als de eerste zonnestralen zich laten zien, brengt de trail je van viewpoint naar viewpoint.  Dit is een absolute must see op Java. Dat betekent helaas wel dat je niet de enige bent. Sterker nog: midden in dit grillige natuurspektakel staan kraampjes, toiletten en locals die je een motorrit door het stoffige maanlandschap aanbieden. Ja, je bent in een toeristische attractie terechtgekomen, maar één blik over het randje van de krater doet je alle toeristen om je heen vergeten.

De Bromo Vulkaan is een must see op Java - RonReizen
  • De Bromo Vulkaan is een must see op Java

Jungle-jacuzzi

Voor de betere jungle-jacuzzi moet je in Thailand zijn. In de Pai-vallei kun je kiezen uit verschillende hot springs. In het prachtige decor van de jungle voelt het bezoeken van een warmwaterbron extra speciaal. Die hard badderaars kunnen hun hart ophalen in het Pai Hotsprings Spa Resort. Op steenworp afstand van de warmwaterbronnen kun je hier fijn overnachten en - uiteraard - genieten van de heerlijke spa. Onze tip: bezoek de warmwaterbronnen rond Pai zo vroeg mogelijk, liefst voor 9 uur ‘s ochtends. Hoe vroeger je er bent, hoe groter de kans dat je de bron voor jezelf hebt. It’s magic.

In de Thaise Pai-vallei kom je helemaal tot rust - RonReizen
  • In de Thaise Pai-vallei kom je helemaal tot rust

Ballonvaart

We kunnen je één ding verzekeren: er zijn weinig plekken op de wereld waar je zulke wonderbaarlijke rotsformaties tegenkomt als in Cappadocië. In deze Centraal-Turkse streek hebben ze ballonvaren tot kunst verheven. In alle vroegte stijg je op. Als het langzaam licht wordt, zie je dat er tientallen, nee honderden, andere ballonnen in de lucht zijn. Het feeërieke schouwspel zorgt er bijna voor dat je vergeet om naar de rotsformaties te kijken. Massatoerisme was nog nooit zo leuk.

Lees ook:

Cappadocië: verrassende ontdekking

Als de zon opkomt, beleef je een magische ballonvaart - RonReizen
  • Als de zon opkomt, beleef je een magische ballonvaart

Helikoptervlucht

Je hebt het al honderden, misschien wel duizenden keren gezien in films en series: New York vanuit de lucht. Maar het is niet te vergelijken met de kick die je krijgt als je The Big Apple met eigen ogen vanuit een helikopter kun zien. Kijk naar dat kaarsrechte stratenpatroon. En naar de strakke rechthoek die Central Park is. Vlieg boven de Hudson River en scheer vlak over machtige wolkenkrabbers als het Empire State Building en de zilverkleurige art-deco-top van het Chrysler Building. Het Vrijheidsbeeld, zeg je? Tuurlijk, pikken we ook nog even mee. Enjoy!

Lees ook:

8 ultieme tips voor een citytrip New York

Aanschouw New York vanaf bijzondere hoogte in een helikopter - RonReizen
  • Aanschouw New York vanaf bijzondere hoogte in een helikopter
Meer over