16 February 2022, 4 minuten, 8 seconden

RonReizen TV - Skiën bij zonsopkomst in de Dolomieten

In Trentino organiseren alle skigebieden één of meerdere malen Alba (zonsopkomst) evenementen. Het gebied opent speciaal voor deelnemers extra vroeg de liften. Tijdens dit evenement kan je vanaf de top de zonsopkomst beleven en genieten van een overheerlijk ontbijt.

Skiën in de Dolomieten is een ware belevenis. Dat gecombineerd met een zonsopkomst levert prachtige beelden op. En bovendien pistes die je bijna voor je zelf hebt. Na het ontbijt zijn er nog nauwelijks andere toeristen.
Zodra we uit de kabelbaan stappen, wordt ons gevraagd even te wachten zodat ze het stukje piste naar de stoeltjeslift kunnen bijlichten. Vanuit de lift naar de top van de Paganella (2.125.m) zien we vervolgens hoe de hut ‘La Roda’ er al uitnodigend uitziet met de verlichte ramen. Daar aangekomen zien we in het oosten de hemel geel en oranje kleuren terwijl de Dolomieten in het westen nog steeds in het donker zijn gehuld. Rondom de hut branden er vuurkorven en op het terras worden de bakplaten verhit en lopen de koks druk heen en weer.

Skirama Dolomiti

Ski Paganella is veelzijdig en ideaal voor wie zowel uitdagende pistes zoekt, zoals de Olimpionica, als ook brede blauwe en rode pistes om meer ervaring op te doen. En het gebied maakt onderdeel uit van Skirama Dolomiti. Een groep van 8 wintersportgebieden in Trentino waar je met één enkele skipas in al deze gebieden terecht kunt. Sommigen zijn direct met elkaar verbonden, anderen kun je als een ware skisafari tijdens je vakantie bezoeken.

Meer over