Dorp

OostenrijkWintersport: Maria Alm, klein maar fijn

Het Landal Resort Maria Alm in Oostenrijk was onze uitvalsbasis om in een paar dagen tijd dit skigebied van 112 kilometer pistes in het Salzburgerland te ontdekken. De video-impressie geeft een sfeerbeeld van onze dagen aldaar.

De karakteristieke kerktoren van Maria Alm is al hoog op de Oostenrijkse piste herkenbaar. Hypermoderne gondels en verwarmde stoeltjesliften verbinden drie dorpen (Mühlbach, Dienten en Maria Alm) en zes bergen in dit fraaie ski- en snowboardgebied, vernoemd naar de hoogste reus van dik 2900 meter: Hochkönig. 

Lunch
  • Fijne lunchtentjes op de piste in Maria Alm.

Fonkelnieuw in Maria Alm

Sinds deze winter maken twee gondelbanen de Hochkönig Tour compleet, 112 kilometer skiplezier in het Salzburgerland, voornamelijk over rode en blauwe pistes. Het laatste deel met de skibus is niet meer nodig, alles is aaneengesloten. Ook fonkelnieuw in hartje Maria Alm is het stijlvolle appartementencomplex van Landal, met zwembad, fitness, restaurant, bar en eigen parkeergarage op een steenworp afstand van de piste…

Voldoende sneeuw in Maria Alm

Met verwarmde skiruimtes zijn de luxe appartementen (4-6, 6-8 en zelfs voor 10 personen) de ideale uitvalsbasis voor een weekje wintersport. Aan sneeuw geen gebrek in Maria Alm. In het sfeervolle dorp is de après-ski (Bachwirt, Dengl Alm - of trendy Eder) op niveau, terwijl we ons vergapen aan de hippe hutten op de pistes. Bekijk de impressie op onze video en voor wie binnenkort iets anders wil dan skiën of snowboarden: van 23 tot en met 30 maart wordt hier het Craft Bier Festival georganiseerd, met bijzondere Bier & Dine-avonden, speciale menu’s, live-muziek en heel veel bierproeverijen. Prosit!

Meer over