De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Coronacrisis anti-verveel tips - RonReizen

NederlandCorona survival guide: 10 x zo verveel je je niet

Om het coronavirus in te dammen is het verstandig om zo veel mogelijk thuis blijven. Daar zit je dan. Voor sommigen een droomscenario om eindelijk ongestoord een boek te lezen, voor anderen een regelrechte nachtmerrie. Ter inspiratie zet zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu leuke thuisactiviteiten voor je op een rij. 10 anti-verveel tips.

1. Movie night: reisfilms

Waar dromen we alleen nog maar over? Reizen! Nu dit voorlopig in duigen valt, blijft er niets anders over dan blijven dromen en nieuwe plannen smeden. Houdt dus een heerlijke movie night met de beste reisfilms & documentaires. Op Netflix zijn er aardig wat reisdocu’s te vinden: Expedition Happiness, Tales by night, Our Planet, Wild en Elsewhere: Alone in Africa.

Coronacrisis: anti-verveel tip reisfilm kijken - RonReizen

  2. Word zelf een masterchef

  Nu we klaar zijn met hamsteren, kun jij zelf de beste gerechten op tafel toveren. Eindelijk heb je alle tijd om dat pannetje zo’n 5 uur op het vuur te stoven of lastige recepten uit te proberen. Heimwee naar het reizen? Neem de tijd voor een heerlijke pad thai of bereid een griekse salade. Maak een reis om de wereld met deze 80 wereldrecepten van Taste of Home

  Coronacrisis anti-verveel tip: chef-kok - RonReizen

   3. Indoor picknick

   Sla je kleedje uit op de vloer en prepareer een heerlijke picknick. Dit creëert een volstrekt andere sfeer dan regulier aan tafel. Verras elkaar maar!

   Coronacrisis: anti-verveel tip picknick - RonReizen

    4. Push je carrière - gratis online cursussen

    Misschien is dit een mooi moment om je carrière een nieuwe wending te geven. Leer iets nieuws. Verdiep je in onderwerpen waar je altijd al nieuwsgierig naar was, maar waarvoor je nooit tijd maakte. Acht gerenommeerde universiteiten bieden gratis online cursussen aan:

    Coronocrisis: anti-verveel tip online cursus - RonReizen

     5. Doe een reis-recap of creëer een album

     Stof die dozen reisfoto's af en haal vrolijk herinneringen op. Dit is de perfecte tijd om mooie selecties te maken van foto’s die je al jaren niet meer hebt bekeken. Maak een selectie van al je online mappen en stel een mooi online fotoalbum samen. Of sorteer je favoriete foto’s, print ze uit plak ze in een fotoalbum.

     Coronacrisis: anti-verveel tip fotoboek - RonReizen

      6. Blijf fit!

      Oh nee, ook sportscholen hebben hun deuren gesloten. Ondanks het feit dat de leefruimte is ingeperkt, willen we nog steeds in topvorm blijven. Je kunt natuurlijk iedere ochtend meedoen met Nederland in Beweging, maar er zijn ook online genoeg apps en channels om thuis actief te blijven. Doe de 30 dagen yoga challenge online of bekijk een van de vele sport apps van Down Dog, die worden tot 1 april gratis aangeboden. Ook Arie Boomsma deelt op zijn insta oefeningen die je met huishoudartikelen kunt uitvoeren.

      Coronacrisis: anti-verveel tip blijf fit - RonReizen

       7. Werk je travel bucketlist bij

       Plan en stippel alvast je volgende reis uit! Je kunt online een nieuwe taal leren of alle online reisblogs doorlezen om je volgende reisbestemming te bepalen. Reisinspiratie krijg je bijvoorbeeld via het online magazine van Holidu of struin lekker door ronreizen.nl.

       8. Master je eigen cocktails

       Nu de horeca gesloten is, wordt het hoog tijd om zelf te leren hoe je die Caipirinha maakt. Maak het ook thuis een beetje gezellig voor jezelf. Zoek de recepten online op en creëer thuis je eigen cocktail bar.

       Coronacrisis: anti-verveel tip cocktail - RonReizen

        9. Zing samen online karaoke

        Solo je zangtalent verbeteren is al een goede idee, maar nog leuker is het om dit online te delen met familie en vrienden. Deel je scherm, organiseer een groeps-Facetime en zing er met z’n allen op los!

        Coronacrisis anti-verveel tip interieur - RonReizen

         10. Richt je huis opnieuw in

         Nu je zo lang thuis zit, raak je misschien uitgekeken op je inrichting. Tijd voor verandering? Gooi alles om! Heb je nog verf staan voor een nieuw kleurtje aan de muur? Of shop online naar nieuwe meubels en items!

         Meer over