De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Nederland Amsterdam STRAAT museum kunstenaars live RonReizen NDSM

NederlandSTRAAT: bewonder kunstenaars live aan het werk

STRAAT is het grootste museum voor graffiti en street art ter wereld. Geïnspireerd door de straatkunst op het NDSM-terrein, is enkele jaren geleden met een klein en betrokken team het idee ontstaan om daar een museum op te richten ter ere van deze kunstvorm. Deze maand kun je diverse kunstenaars live aan het werk zien!

De collectie van dit bijzondere museum in de hoofdstad bestaat uit ruim 200 kunstwerken, allemaal speciaal voor het museum gecreëerd. De werken zijn mede-geïnspireerd door de creatieve en rauwe sfeer die het NDSM-terrein zo dynamisch maakt. STRAAT is gevestigd in een voormalige lasloods, nu een rijksmonument, met op de gevel de iconische mural van Anne Frank van de hand van Braziliaans kunstenaar Eduardo Kobra.

Nederland Amsterdam STRAAT museum kunstenaars live RonReizen NDSM
 • Het NDSM-terrein is een creatieve broeikas.

Verhalen achter de werken in STRAAT

Het STRAAT museum deelt graag de passie voor graffiti en street art met iedereen. De immense kunstwerken met abstracte vormen en kleuren zitten vol verhalen. Om iedereen een kijkje achter het proces tot een kunstwerk te geven, nodigt hét graffiti en steet art museum regelmatig kunstenaars uit om live in het museum aan het werk te gaan. 

Nederland Amsterdam STRAAT museum kunstenaars live RonReizen NDSM

  Live aan het werk

  Deze maand verwelkomd STRAAT onder andere Zenk One en ZURIK en aanschouwen bezoekers vanaf de eerste rij hoe deze artiesten hun kunstwerk maken. Een éxtra leuk moment om de oude scheepsloods in Amsterdam-Noord te bezoeken en hoe dan ook een unieke ervaring die je niet snel vergeet!

  Nederland Amsterdam STRAAT museum kunstenaars live RonReizen NDSM
  • Detail...

  Zenk One dit weekend in STRAAT!

  Met al meer dan 20 jaar ervaring in het vak, bestaat het werk van de Nederlandse kunstenaar Zenk One uit illustraties, muurschilderingen, schilderijen en grafische vormgeving. De realistische kenmerken gecombineerd met de grafische touch zijn typerend voor zijn illustraties en springen direct in het oog. Al helemaal wanneer hij teruggaat naar waar het allemaal begon op 16-jarige leeftijd, door de fotorealistische onderdelen met een spuitbus te creëren. Je kunt Zenk One live aan het werk zien in STRAAT van t/m zondag 12 september. Nu al benieuwd naar de stijl van deze kunstenaar? Hier vind je een overzicht van zijn voltooide werken.

  Nederland Amsterdam STRAAT museum kunstenaars live RonReizen NDSM Zenk One

   De murals van ZURIK

   Geboren in Colombia en momenteel woonachtig in Barcelona, laat graffiti writer en graphic designer ZURIK zich inspireren door de dynamische en kleurrijke stijlen van graffiti. ZURIK wijkt af van de gevestigde regels door te spelen met organische, geometrische en technische aspecten, wat haar werk persoonlijk, uniek en enorm herkenbaar maakt. Met haar huidige werken richt ze zich voornamelijk op murals in publieke ruimtes, wat haar een perfecte fit maakt voor STRAAT. ZURIK is vanaf zaterdag 25 september t/m donderdag 30 september aanwezig in het museum. Wil je vast een idee krijgen van hoe het werk van ZURIK eruitziet? Neem dan zeker een kijkje op deze website.

   Nederland Amsterdam STRAAT museum kunstenaars live RonReizen NDSM ZURIK

    Nog meer kunstenaars in STRAAT

    De komende tijd zijn er nog veel meer kunstenaars live aan het werk bij STRAAT. Houd voor de laatste updates de Instagram en Facebook pagina’s van het museum in de gaten en beleef een ongeëvenaarde ervaring die je niet snel ergens anders tegenkomt.

    Info

    • Nederland Amsterdam STRAAT museum kunstenaars live RonReizen NDSM
     STRAAT is gevestigd aan NDSM-plein 1 in Amsterdam. De openingstijden zijn alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur (behalve maandag en dinsdag gesloten). Zie verder straatmuseum.com
    Meer over