De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Sfeerfoto Chinatown

5 leuke Chinatowns in de wereld

‘Ik denk dat we er zijn.’ De rode lampionnen, gele katjes met zwaaiende armpjes in de etalages en Chinese tekens op de reclamezuilen Van alle etnische wijken in de grote steden zijn de Chinatowns misschien wel de meest herkenbare. Dit zijn de 5 leukste.

Chinatown San Francisco, VS

Blijf zitten in de kabeltram en je komt er vanzelf doorheen. Of wandel erheen en merk dat in één stap de sfeer totaal verandert. Ben je nog wel in de Verenigde Staten? Zelfs de lantaarnpalen zijn hier ‘op z’n Chinees’ met draken omwikkeld. Het hoogtepunt in de Amerikaanse Chinese wijk is de beroemde Chinatown Gate San Francisco. Een fotostop waard! Tip: verlaat de toeristische hoofdstraat en duik de authentiekere zijstraatjes in. Als je benieuwd bent naar de geschiedenis van de Chinezen in Amerika, dan is de Chinese Historical Society een must-do. Toeristisch, maar leuk is de Fortune Cookie Factory.

Chinatown, San Francisco
  • Zelfs de lantaarnpalen zijn hier ‘op z’n Chinees’ met draken omwikkeld.

Chinatown Bangkok, Thailand

Chinatown is het oudste deel van Bangkok en te herkennen aan de honderden marktkraampjes en ontelbaar veel Chinese tempels. Wil je je goed voorbereiden, dan kun je beter eerst langsgaan bij het Chinatown informatiecentrum bij de wit-gouden tempel Wat Traimit. Yoawarat Road is de schreeuwende hoofdstraat, maar eromheen vind je allerlei kleine steegjes die meer tot de verbeelding spreken. Tip: ga ’s avonds, want dan toveren de Chinezen hun eetstalletjes tevoorschijn. En weet: hoe drukker bij de stalletjes, hoe beter het eten.

 

Lees ook

Mmm: 5 x (vegetarisch) eten in Bangkok

Chinatown, Bangkok
  • Ga ’s avonds, want dan toveren de Chinezen hun eetstalletjes tevoorschijn.

Chinatown Londen, Groot Brittannië

Londen is gigantisch. Maar dat zou je haast vergeten als je onder de rode lampionnen in Chinatown staat. Nadat de Chinese wijk in Oost-Londen in de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd, trokken de Engelse Chinezen naar een nieuwe wijk in West End die nu bekend staat als Chinatown Londen. Londenaren komen er vooral om te eten en winkelen. Volg je neus, want de geur Chinese kruiden en wierook komt je al van verre tegemoet. Het Chinees Nieuwjaar wordt hier groots gevierd met een parade waar je U tegen zegt. Aanrader!

Chinatown, Londen
  • Volg je neus, want de geur Chinese kruiden en wierook komt je al van verre tegemoet.

Chinatown Singapore, Singapore

Chinatown in Singapore is een mix van luxe en basic; je kunt er je dollars stukslaan in sterrenrestaurants, maar ook een goedkoop gerecht op straat naar binnen werken. De wijk ligt pal tegen het zakendistrict aan, dus je ziet er rond lunchtijd veel zakenmannen rondlopen. 80 procent van de bevolking in Singapore is Chinees, dus eigenlijk is het gek dat de wijk zo klein is gebleven. Aan de andere kant: dit betekent misschien wel dat de wijk zich vooral op toeristen richt en helemaal niet zo authentiek is. Maar leuk is het er wel, dus wat maakt het uit?! Aan de rand van Chinatown wordt in de nog jonge Buddha Tooth Relic Temple (geopend in 2008) een tand van Boeddha tentoongesteld. Maar het leukste in deze wijk is de street market. Bij de talloze kleurrijke marktkramen kun je je souvenirs inslaan.

Chinatown, Singapore
  • Chinatown in Singapore is een mix van luxe en basic.

Chinatown New York, VS

Zelfs de McDonalds in Canal Street heeft een groot Chinees reclamebord. Je merkt vanzelf wanneer je er bent, maar Chinatown in Manhattan vind je ongeveer tussen Delancey Street en Chambers Street, ten oosten van Broadway. Laat je masseren in een van de vele massagesalons of verwen je tong met wat dumplings. Of wandel als het lekker weer is even langs Columbus Park om te zien hoe de Chinezen yoga of tai chi beoefenen. Canal Street is groot, lang, druk en chaotisch, wijk meteen af naar Mott Street of Bayar Street. Heb je de smaak te pakken? In Flushing en Brooklyn zijn ook Chinatowns.

Chinatown, New York
  • Chinatown in Manhattan vind je ongeveer tussen Delancey Street en Chambers Street.
Meer over