Frankrijk familie ski RonReizen.nl

FrankrijkSkiën met de (klein)kids

Met de (klein)kinderen op wintersport in de Franse bergen: wat een heerlijk vooruitzicht! Maar welke skioorden zijn het meest aangepast op gezinnen? Simpel, die herken je aan het keurmerk ‘Famille Plus’.

Het label Famille Plus wordt toegekend aan bestemmingen die voldoen aan verschillende criteria, zoals activiteiten voor alle leeftijden, aangepaste tarieven voor kinderen, een speciaal ontvangst en faciliteiten binnen handbereik. Hieronder geven we een overzicht van een aantal leuke familiegebieden in de Franse bergen. 

Frankrijk familie ski RonReizen.nl

Indianen op de piste

Les Gets: waar kinderen indianen worden. Dit skioord heeft een piste gemaakt met een speciaal indianenparcours. Tipi’s, totempalen en tooien, het mag allemaal niet ontbreken. Bovendien kunnen kinderen zich onderweg zelfs laten schminken of lekker tekenen. Dat geeft weer een ludieke twist aan hun sneeuwavonturen!

Frankrijk familie ski RonReizen.nl Les Gets
 • Les Gets.

Sleeën en glijen

Maar hier houdt het uiteraard niet op. Wat dacht je van het Sancy Park in Le Mont-Dore? Je kroost kan zich hier uitleven met maar liefst drie beveiligde sleepistes, een circuit voor elektrische sneeuwscooters, een 10-meter hoge zogenaamde ‘Helse Toren’ (glijbaan, klimwand en sprong in het diepe) en frisbeegolf.

Frankrijk familie ski RonReizen.nl

Het mooiste snowpark 

Echte waaghalzen moeten naar het Family Park van Courchevel. Doe een wedstrijdje op een makkelijk snowboardcrossparcours of ga naar het snowpark dat als een van de mooiste geldt in de Alpen met z’n boxen, kickers en schansen. Als de kinderen nog niet uitgeput zijn, kunnen ze een opblaasbare piramide beklimmen, op een luchtkussen springen of een sneeuwballengevecht doen in het ijsdoolhof. Daar zijn ze wel even zoet mee.

Frankrijk familie ski RonReizen.nl Courchevel
 • Kids in Courchevel.

Boomhutten in de sneeuw

Naar beneden skiënd bij Val d’Isère wacht er een leuke verrassing op de (wat meer ervaren) wintersporter midden in het Forêt des Étroits, namelijk het duurzame Village Perdu dat geheel van larikshout afkomstig uit de Alpen is gemaakt en daarmee perfect opgaat in de omgeving. Het bestaat uit allemaal boomhutten die door bruggetjes met elkaar worden verbonden. Ski’s uit en ontdekken maar!

Frankrijk familie ski RonReizen.nl Val d'isera
 • Genieten in Val d'Isère.

Sleeën op een ski

Heb je al eens gehoord van snooc? Het is een soort sleeën op een ski met een zitje dat jong en oud weet te verleiden. Als dit jou ook nieuwsgierig heeft gemaakt, dan kun je lessen volgen in Peyragudes, bijvoorbeeld met een leraar van de Franse skisichool ESF. Sluit vervolgens de dag af met een potje mountainkarten met het gezin op de verlichte Carrouselpiste van het skioord. Eens kijken hoe hard iedereen durft te gaan! 

Frankrijk familie ski RonReizen.nl

  Curling met mensen

  In Valmorel hebben ze ook iets origineels bedacht: human curling. Zet je kind in een grote band en probeer met een flinke duw hem/haar zo dicht mogelijk bij het midden van de stip te krijgen. Hilarisch! Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, dan kun je met zo’n band nu ook lekker van een besneeuwde helling af roetsjen in Alpe d’Huez. Ga eens allemaal tegelijkertijd naar beneden, daar krijg je wel kippenvel van.

  Frankrijk familie ski RonReizen.nl curling
  • Human Curling!

  Tot slot: in de luchtballon

  Degenen die ervan dromen om het Massif des Écrins eens van bovenaf te zien, kunnen hun hart ophalen in Orcières. Vanaf daar vertrekt namelijk een luchtballon die je van 1850 naar 4500 meter hoogte brengt voordat je landt op het vliegveld van Gap-Tallard. Het is een fantastische ervaring met steeds wisselende uitzichten op het gebergte. Bovendien kun je onderweg genieten van een kaas- of chocoladefondue. Waar wacht je nog op? Blijf je liever met beide voeten aan de grond, dan kun je een gezellige koetsrit maken en de omgeving van Puy-Saint-Vincent en Le Villaret in het Pays des Écrins rustig op je in laten werken.

  Frankrijk familie ski RonReizen.nl luchtballon
  • Ook geweldig: de pistes van bovenaf bekijken in een luchtballon.

  Info

  • Frankrijk familie ski RonReizen.nl

   De hierboven genoemde tips zijn uiteraard slechts een greep uit alle mogelijke activiteiten die je kunt ondernemen. Kijk voor nog meer inspiratie op nl.france-montagnes.com en hopelijk à bientôt in de Franse bergen!

   Voor actuele informatie over de situatie rondom COVID-19 in Frankrijk, ga naar deze website.

  Meer over