De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Magazine vol reisverhalen tips en inspiratie voor je vakantie

NederlandRonReizen Magazine ligt in de winkel

De vierde editie van RonReizen Magazine ligt in de winkel. Alles wat je van ons online al gewend bent, maar dan bladerbaar. Met persoonlijke, praktische tips waar je écht iets aan hebt, maar ook om lekker bij weg te dromen en inspiratie op te doen voor je volgende vakantie.

Nieuw: De Marker Wadden

De natuur heeft het zwaar in Nederland, de biodiversiteit hólt achteruit. En dat is niet alleen slecht voor de dieren en planten, maar uiteindelijk ook voor de mens. Wordt daar dan helemaal niets aan gedaan? Zeker wel! In het Markermeer vind je de Marker Wadden, een nieuw natuur- en recreatiegebed, aangelegd met zand, klein en slib uit het meer. Onze blogger Michel ging kijken of de vogels het nieuwe gebied al hebben uitgevogeld.

Lees meer:
Marker Wadden, natuur in ontwikkeling


San Francisco in 7 hoogtepunten

De recensies liegen er niet om: San Francisco is de leukste stad van de Verenigde Staten (een nek-aan-nekrace met New York City). De stad wordt geroemd om het prettige leefklimaat. Onze bloggers Daniëlle en Marloes namen de proef op de som en het lukte hen maar nauwelijks zich aan 7 hoogtepunten te houden. Een dikke vette aanrader, vooral als start van een roadtrip door West-Amerika.

Lees meer:
48 uur in San Francisco: dit zijn onze hoogtepunten

  Met de camper naar Trentino

  Meren, bergen, cultuur, kunst… En dat allemaal in één dal. Je verveelt je nooit in Valsugana. Reden genoeg voor onze blogger Bert om zijn camper die kant op de manoeuvreren en de omgeving te verkennen. Zijn reisverslag is doorspekt met tips ter voorbereiding van jouw camperreis.

  Lees meer:
  Je verveelt je nooit in Valsugana

  Ervaar de ultieme vrijheid op vakantie met een camper

   Volg de prachtige Oranjeroute

   Hou je van charmante stadjes, schitterende landschappen en historische plaatsen. Dan kun je je hart ophalen langs de Oranjeroute in Duitsland. De 22 stadjes waar de wortels van de voorouders van koning Willem-Alexander liggen, vormen samen de ruim 2.000 kilometer lange Oranjeroute. Daar kun je met de auto, fiets en wandelend de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis beleven. Ron en Bert bezochten delen van de route.

   Lees meer:
   Inspiratietip: de Oranjeroute

    Gambia: vrolijk en veelzijdig

    Gambia afficheert zichzelf als de Smiling Coast van Afrika. En dat klopt. Ondanks de schrijnende armoede is het juist die glimlach die de Gambianen op de been houdt. Want leven in het armste land van Afrika is geen pretje. Maar toen Ron het land bezocht, bleek het toch een verrassend vakantieland te zijn. Ron: “Gambia verdient het om meer bezoek te trekken dan louter resortgangers die nooit van hun verblijf afkomen en overjarige Britse vrouwen op zoek naar een weekje ‘vertier’…” Gaat dat zien!

    Lees meer:
    Gambia: voor een vakantie met een glimlach

     En nog veel meer
     De roze flamingo, Orka of Kuifpinguïn; waar moet je naartoe om wildlife te spotten? Een reisverslag van een culturele en culinaire rondreis door Japan van moeder en dochter Xenia en Victoria. Twee spiksplinternieuwe fietsroutes in Duitsland en Polen. Het uiterste Noorden van Frankrijk op de pedalen. Rons fotoverslag van Mexico en persoonlijke columns met reisverhalen van onze reisbloggers. Veel leesplezier!

     Meer over