Ierland

IerlandEen roadtrip door Ierland is populairder dan ooit

Steeds meer Nederlanders maken een roadtrip door Ierland. In de afgelopen zes maanden is de autohuur in Ierland fors gestegen. Volgens autoverhuurder Alamo is het aantal boekingen ten opzichte van 2018 verzesvoudigd (!). Wat doen wij Nederlanders daar?

Goedkope vluchten

Opvallend is dat we zelf last-minute een auto boeken vanaf één van de verhuurlocaties in hoofdstad Dublin en niet meteen vanaf de luchthaven. Logisch, want voor minder dan honderd euro vlieg je met een directe vlucht binnen twee uur naar Dublin. Deze goedkope retourvluchten vertrekken doordeweeks en in het weekend vanaf de luchthavens in Amsterdam en Eindhoven.

Dublin
  • Op meerdere plaatsen in Dublin kun je een heerlijk Iers biertje drinken, maar pas op: er staat nog een roadtrip voor de deur.

Na aankomst

Vanaf het vliegveld van Dublin rijd je met de bus in anderhalf uur naar het centrum van de stad. Daar willen we eerst lekker met de benenwagen en het openbaar vervoer de stad verkennen voordat we de auto halen. Bovendien zijn er downtown prima bereikbare verhuurlocaties om de auto te halen voor je roadtrip.

Lees ook:

Citytrip Dublin: de gezelligste stad van Europa

Autoroute Ring of Kerry

Natuurlijk kun je de reis ook meteen vanaf de luchthaven van Dublin starten en bijvoorbeeld de autoroute van de Ring of Kerry rijden. Deze route gaat richting het zuiden van Ierland in de County Kerry en passeert verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden en steden, zoals Killorglin en Valentia Island. Om alle bezienswaardigheden tijdens deze route aan te doen en de auto weer in te leveren in Dublin of één van de andere negen verhuurlocaties in Ierland, huren de meeste mensen de auto voor ten minste tien dagen.

Ring of Kerry
  • Geniet 179 kilometer lang van de prachtige natuur die Ring of Kerry rijk is.

One-way autoreizen

Autoverhuurder Alamo biedt de mogelijkheid om een one-way autoreis te maken met lage drop-off kosten. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Dublin rijden naar Donegal dat in het noorden van Ierland ligt. Hierdoor heb je zelf de keuze waar je jouw rondreis in Ierland start en eindigt, zonder extra tijd kwijt te zijn om terug te rijden naar het beginpunt.

Donegal
  • De mooiste ervaringen heb je meestal wanneer je afwijkt van de gebaande paden, zo ook in het pittoreske Donegal.
Meer over