De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Romantische plek voor een huwelijksaanzoek

De 6 meest romantische plekken voor een huwelijksaanzoek

Is het niet eens tijd om je geliefde te verrassen met een huwelijksaanzoek of elkaar opnieuw eeuwige trouw te beloven? Dit zijn de hotspots waar je dikke kans maakt op een volmondige ‘ja’. Wil je liever gevraagd worden? Deel dan dit verhaal. Een duidelijkere hint kun je niet geven :).

IJsland

Huh? IJsland? Yep. Want stel je maar voor: je staat dik aangekleed buiten in de donkere nacht en dan… plotseling verschijnt het magische groene Noorderlicht. Het zet de hemel in vuur en vlam en wie weet ook wel het hart van jouw allerliefste. Het perfecte moment voor een aanzoek! Waar? Bijvoorbeeld bij Landmannalaugar op het eiland, een prachtig natuurgebied met thermische natuurbaden én bijna 100 procent kans op het noorderlicht.
Romantisch Ijsland
  • In dit thermisch natuurbad heb je bijna 100% kans op noorderlicht.

België

Lekker dichtbij, dus eenvoudig te regelen. In Brugge vind je het Minnewater, of ook wel het Meer van de Liefde. Zeg nou zelf… nee, ik ga het niet uitleggen ook. Dit kleine meer is omgeven door heel veel groen en prachtige huizen. De legende wil dat een jong meisje verliefd was op een knul van een rivaliserende stam en dat ze stierf van hartzeer. Als je er over de Minnewater-brug loopt en in het midden je geliefde kust, zal jullie liefde voor eeuwig duren. Nou, dan is het daarna gewoon op de knieën gaan en de vraag stellen...
Romantische plek voor een aanzoek
  • Een kus op de Minnewater-Brug en de liefde is voor eeuwig!

Griekenland

Je kent de plaatjes wel: spierwitte huizen met blauwe daken, vaak opeengestapeld aan de kust. Op Santorini, een eilandje in de Egeïsche Zee en specifiek in Imerovigli, vind je ze. Dit plaatsje met maar zo’n 500 inwoners is op zich al romantisch genoeg, maar wandel je dan ook nog de Skaros-rots op, danwel vroeg in de ochtend of tegen de avond, word je getrakteerd op een prachtige zons-opkomst of -ondergang. In die setting kun je jaloersmakende plaatjes voor je Facebook- of Instagram-account maken, helemaal als je dan ook nog dé vraag stelt
Uitzicht in Griekenland
  • Het uitzicht in Santorini maakt jouw aanzoek perfect!

Frankrijk

Tja, Parijs mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Alhoewel het best een beetje afgezaagd is. Dus wordt het zoeken naar een speciaal plekje. Vergeet de Eiffeltoren en al die andere monumentale hotspots. Jij doet je aanzoek op de zevende verdieping van het Terras Hotel in Montmartre. Het uitzicht is geweldig en het menu van het restaurant is dusdanig geprijsd dat je ook nog eens vrolijk weggaat. Natuurlijk wel nádat je je aanzoek hebt gedaan en luid applaus van de obers en de rest van de gasten hebt ontvangen.
Romantische plek in parijs
  • Wél Parijs, géén hotspots.

Italië

Het meest beroemde liefdesbalkon ter wereld staat in… Verona. Juist, we hebben het natuurlijk over Julia’s balkon waar zij op hartverscheurende wijze haar geliefde aanriep: ‘Romeo, oh Romeo, waar zijt gij?’ Althans, volgens Shakespeare dan he… De schrijver zelf is nog nooit in Verona geweest en de twee hoofdpersonen hebben nooit bestaan, maar de gemeente Verona kocht ooit dit Casa di Giulietta en maakte op handige wijze gebruik van de naam waardoor jaarlijks duizenden verliefde stelletjes elkaar daar onder dat balkon eeuwige trouw zweren. Wil je nog een stapje verder? In Julia’s Huis kun je ook trouwen.


Lees ook:

Venetië: mysterieus, betoverend en romantisch

Italie, Casa di Giulietta
  • ‘Romeo, oh Romeo, waar zijt gij?’

Frans Polynesië

We houden het er hier even bij zes bestemmingen, maar je zou een eindeloze opsomming kunnen maken. Zoveel schitterende romantische plekjes zijn er op aarde. De meest exotische vind ik Bora Bora. Al vele malen verkozen tot meest romantische plekje van ons wereldbolletje en dat is niet zo gek. Het is er exclusief, je logeert in een huisje op palen boven het schitterende turkoise  zeewater en als de tijd rijp is maak je een zeiltochtje, nip je van de champagne terwijl de zon ondergaat en de flonkerende sterrenhemel, ongehinderd door onnatuurlijk licht zich opent. En dan stel je de vraag! Ik moet er nu al bijna van huilen...
Frans-Polynesië
  • Bora Bora, als het híer niet lukt...