De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Nederland daktent Femkes RonReizen sunset

Op pad met een daktent: ultieme vrijheid

Niet alleen campers zijn momenteel populair. Ook de huur en verkoop van de zogenaamde 'daktent' neemt een enorme vlucht. Net als de camper niet zo heel vreemd, want je hebt op je eigen auto een ruime uitbouw waar je de nacht in kunt doorbrengen en je hebt alle vrijheid die je je wenst. Roland en Corine zijn helemaal verknocht geraakt aan hun daktent.

Roland (50) en Corine (51) hebben elkaar ruim twee geleden leren kennen. De klik was er direct en ze hadden beiden dezelfde droom: op pad met je eigen auto en een daktent; genieten van de natuur, de rust en van de vrijheid. Hier hun verhaal. 

Nederland daktent Femkes RonReizen
  • Gaan en staan waar je wilt met een daktent.

Een droom van een daktent

"Kamperen was voor ons allebei al wel bekend, maar met een daktent op pad was een droom. Waarom zou je dromen uitstellen, waarom niet gewoon durven en doen? En dat deden we dan ook. We zijn ons gaan verdiepen in de diversiteit aan daktenten en vielen voor de Khosi van Femkes. Een mooie daktent met een vaste en grote aanritsbare luifel. Een week later stond hij op auto, de avonturen konden beginnen!"

Nederland daktent Femkes RonReizen Khosi
  • Roland en Corine vielen voor de Khosi.

Midden in de natuur

"Het voordeel is dat je geen gedoe hebt met het opzetten van je tent, wat vaak veel tijd kost. Om nog maar niet over het opruimen te spreken. De daktent staat in een paar minuten en klaar ben je. Heel fijn natuurlijk als je niet de hele vakantie op één plek wilt blijven. We hebben wel wat aanpassingen aan de auto gedaan, zoals een zelfbouw keukenbox, zodat alles erin past wat we nodig hebben en geloof ons, je kunt gelukkig zijn met weinig spullen. Overal waar we stoppen kunnen we zonder gedoe koffie zetten en koken, superfijn. Ja, het is echt genieten in en van de natuur, want je leeft buiten, maar hebt ook een fijn 'binnen'."


Nederland daktent Femkes RonReizen
  • Compact maar toch alles bij de hand...

Noorse wens 

"Onze wens na de aankoop was om in de zomer van 2020 naar Noorwegen te gaan, maar dat zagen we door corona in het water vallen. De grens bleef dicht. Maar avonturen beleven kan overal en de plannen werden gewijzigd. Je kunt tenslotte met je auto en de daktent gaan en staan waar je wilt. En wat denk je? Drie dagen voordat we op onze alternatieve trip zouden gaan ging de grens naar Noorwegen open! Je raadt het al: ticket voor de boot geboekt en onze wens kon alsnog in vervulling gaan."

Nederland daktent Femkes RonReizen Noorwegen
  • De Noorse wens kwam in vervulling!

Daktent en de ultieme vrijheid

"Een maand lang zijn we onderweg geweest en hebben heel veel mooie plekken gezien. Wat een fantastisch mooi land. Leuke mensen ontmoet met allemaal hun eigen verhaal. Bijna elke nacht op een andere plek overnachten waar je maar wilt en gewoon zien wat de volgende dag brengt. Heerlijk, wat een vrijheid; niets moet, alles kan.

We hebben van die reis ook geleerd dat je niet elke dag hoeft te reizen, maar ook best twee of meer nachtjes op één plek mag blijven om daar te genieten van de omgeving of gewoon van de rust."

Nederland daktent Femkes RonReizen uitzicht
  • En dan zo wakker worden, hoe fijn is dat...

Verliefd op de daktent

"De tent zit nu ook alweer op de auto en daar blijft hij de hele zomer. De eerste trip dit jaar hebben we al erop zitten. Een paar dagen Luxemburg. Heerlijk gewandeld en de stad Luxemburg met de trein bezocht, want het openbaar vervoer is daar gratis. Aankomende zomer is ons doel Zweden. We kunnen niet wachten. Maar voordat het zover is komen er vast nog wat weekendtrips. Alles staat klaar en we hoeven het alleen maar in de auto te zetten. Voor een paar dagen eten in de koelbox, wat kleding in een tas en we kunnen gaan. Dat maakt het daktent kamperen zo fijn. Wij zijn verliefd. Op elkaar. En onze daktent...

Info

  • Nederland daktent Femkes RonReizen

    Alles weten over de daktent van Roland en Corine, en nog veel meer? Ga dan naar femkesrooftoptents.com Op deze site vind je alles wat je wilt weten over verschillende soort daktenten, tips&trics, de huur en/of koop van daktenten, tweede hands-modellen en nog veel meer. 

Meer over