De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
RonReizen

BelgiëApril is Biermaand in Leuven: dát moet gevierd worden!

In 2020 staat Leuven en Vlaams Brabant weer volop in het teken van bier. Brouwerijen, bierfiets- en wandelroutes, festivals en bierpairing; op vele diverse thema’s wordt bier gecombineerd. In Leuven vier je drie bierweekenden in april. In Vlaams-Brabant wordt bier het héle jaar in de kijker geplaatst.

April in Leuven: 3 bierweekenden

Leuven heeft een enorm rijke biergeschiedenis. De geschiedenis van Leuvens bekendste brouwerij gaat terug tot minstens 1366. Maar Leuven heeft ook een rijke biertoekomst. De universiteit onderzoekt nieuwe procédés en de brouwerijen testen innovatieve technieken en smaken. Op 4 en 5 april speelt het goudgele schuimende drankje de hoofdrol in The Leuven Innovation Beer Festival in de Hoorn Brouwerij. Ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld presenteren hun innovatieve bieren. Op 17 en 18 april werken Leuvense topchefs een goddelijk gerechtje uit op maag van en in combinatie met een specifieke bier tijdens Food & Hops in het centrum van Leuven. En op 27 en 28 april vindt het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa plaats: Zythos Bierfestival in Brabanthal Leuven. Meer dan honderd Belgische brouwers laten je proeven van meer dan 500 bieren. Meer over bier in Leuven op vind je hier.

Lees ook:
De 5 beste bierbrouwerijen in Duitsland


RonReizen

    Geuze en Kriek Festival in Vlaams-Brabant

    Proeverijen, bierroutes, bierwandelingen, brouwerijbezoeken... In Vlaams-Brabant kan je het hele jaar door genieten van een (h)echt biermoment. Smaakt dat naar meer? Kijk in de bierkalender om je trip naar Vlaams-Brabant te plannen! Tip: om de twee jaar vindt het Internationaal Geuze en Kriek Festival plaats, in de volksmond beter bekend als: Nacht van de Grote Dorst. De 9de editie is op vrijdag 24 april 2020 in de schaduw van de kerktoren van Itterbeek. De traditionele lambiekbieren zijn uniek. Nergens ter wereld vind je zo een concentratie aan brouwerijen die het eeuwenoude procédé van spontane gisting nog toepassen. Lambiek en geuze zijn Brabants erfgoed.


    Lees ook:
    Bert tipt: fietsen door Bourgondisch Brabant


    Meer over