De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Nederland Holland America Line kapitein Werner Timmers Rotterdam RonReizen

Kapitein van de Rotterdam

De Rotterdam wordt het nieuwste vlaggenschip van de Holland America Line. Momenteel wordt er op de scheepswerf keihard gewerkt om alles klaar te krijgen voor de proefvaarten en de onthulling op 1 augustus 2021. We introduceren de kapitein!

Werner Timmers zal de eerste kapitein zijn van de Rotterdam. Kapitein Timmers vaart al bijna 40 jaar voor Holland America Line. Hij begon als  stagiair in 1984 en heeft zich opgewerkt tot kapitein in 1996. Inmiddels is  hij kapitein geweest op zes HAL-schepen. Binnenkort vertrekt hij naar de scheepswerf voor proefvaarten en zal aan het roer staan als het schip in augustus haar Premiere Voyage zal gaan varen. 

Nederland Holland America Line kapitein Werner Timmers Rotterdam RonReizen

  De favorieten van de kapitein

  Leukste havens omdat je er midden in de stad aanlegt: "Amsterdam, Vancouver, San Francisco, Venetië en Istanbul."

  Welke excursie zou hij zelf maken als cruisegast: "Alles waar historie in voorkomt, kastelen, ruïnes."

  Zijn favoriete gerechten aan boord: "De Wasabi Beef in Tamarind; de  Salzburger Nockerln bij Rudi’s Sel de Mer en de gerechten van Dave Burke in de Pinnacle Grill."

  Welke vijf gasten, levend of dood, zou hij kiezen om aan te schuiven bij het Captain's Dinner: "Mijn vrouw Sherron natuurlijk; de onbevreesde Sir Frances Drake, die overal is geweest waar wij gaan; Steve Irwin en Jane Goodall voor hun passie en het beschermen van flora en fauna en Elon Musk, de onbevreesde ondernemer van de huidige wereld."

  Nederland Holland America Line kapitein Werner Timmers Rotterdam RonReizen

   Van niets naar iets

   Momenteel wordt er op de Italiaanse scheepswerf Fincantieri hard gewerkt om de interieurs van de Rotterdam gereed te maken tot het bekende en verfijnde ontwerp inclusief de stijlvolle inrichting waar Holland America Line om bekend staat. In onderstaande korte video zie je links foto's van de huidige staat in het schip en rechts hoe het eruit moet komen te zien! 

   Meer over