De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Duits bier

DuitslandDe 5 beste bierbrouwerijen in Duitsland

Op 23 april is het de Dag van het Duitse Bier! Het ultieme moment om stil te staan bij het beste wat de schuimdrank te bieden heeft. Proost op de vijf beste brouwerijen van De Bondsrepubliek.

1. Erdinger Weißbräu

Ze hebben heel wat variaties op hun bierpalmares, maar de witte optie is veruit de bekendste en beste. Brouwerij Erdinger werd in 1886 door Johann Kiele opgericht in het plaatsje Erdinger. Nu is de familie Brombach de trotse bezitter. Hier wordt alleen tarwebier met natuurlijke ingrediënten gebrouwen en eenmaal bestelt, volgt u dan dit stappenplan: voordat je de laatste slok neemt, schudt dan eerst het restje in de fles en laat het gist mengen met het bier. Klaar voor de ultieme laatste teug?

Erding, Duitsland
  • Brouwerij Erdinger werd in 1886 door Johann Kiele opgericht.

2. Schneider Weisse Mein Orginal

Op zoek naar een fris, zomers pilsje gebrouwen naar een stokoud (plusminus 150 jaar) recept? Schneider it is! De hoofdvestiging huist in Kelheim, tussen München en Neurenberg. Opgericht door Georg Schneider I en inmiddels vele generaties verder en in handen van Georg Schneider VI. De open vergisting maakt de brouwerij uniek en absoluut een bezoek waard.

Lees ook:

Culinair & sportief: fietsen voor lekkerbekken in Duitsland

Kelheim, Duitsland
  • De hoofdvestiging van Schneider huist in Kelheim.

3. Weihenstephaner

Over stokoud gesproken! Deze brouwerij noemt zich zelfs de oudste ter wereld. Afgetrapt in 1040 toen het Benedictijnse klooster een vrijbrief kreeg om bier te brouwen en te verkopen in Freising. Sinds 1921 mag Weihenstaphaner zich een Beierse staatsbrouwerij noemen. Bezoekje plannen? Ga dan naar Friesing en laat je onderdompelen in het lichtzure frisse bier.

Freising, Duitsland
  • Ga naar Freising en laat je onderdompelen in het lichtzure frisse bier.

4. Klindworths Gasthaus

De familie Klindworth bestuurt deze traditionele Duitse brouwerij. Ze wonen al ruim 350 jaar in Sauensiek, net onder Hamburg. Tip: boek een bierseminar plus overnachting. Een rondleiding in de brouwerij kan alleen op aanvraag. Daar krijg je een heel degelijke schuimende krachtpatser voor terug!

Bier
  • Boek een bierseminar plus overnachting in Klindworths Gasthaus.

5. Brauerei Reichold

Guinness Book of Records-alarm, want in het dorpje Aufseß zijn vier brouwerijen gevestigd: uniek! Dat betekent tegelijk het grootste aantal brouwerijen per inwoner. Helemaal geinig: je krijgt een oorkonde als je alle vier de vestigingen hebt bezocht. Bestellen maar! Het blonde bier, met troebele inboedel, is een must-drink.

Bierbrouwerij
  • In het dorpje Aufseß zijn vier brouwerijen gevestigd!

Tekst: Oane Born

Meer over