De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Gratis en korting Fiets en Wandelbeurs RonReizen

NederlandGratis of met korting naar de Fiets en Wandelbeurs

Jaarbeurs Utrecht is van 28 februari tot en met 1 maart 2020 het decor voor de 16e Fiets en Wandelbeurs. Inspirerende bestemmingen, nieuwe routes, juweeltjes van arrangementen en outdoormateriaal: het is er allemaal te vinden. We geven 10 x 2 toegangskaartjes weg. Of koop je kaartje met korting.
Wil je kans maken op 2 toegangskaartjes voor de Fiets en Wandelbeurs? Ga dan naar ons bericht op Facebook en doe mee met de winactie. Niet gewonnen? Bestel dan hier je kaartje met 5 euro korting.

Duurzaamheid op de Fiets en Wandelbeurs

Is ‘duurzaamheid’ belangrijk voor je? Dan kun je dit event niet links laten liggen. Op de beurs tref je tal van voorbeelden voor klimaatvriendelijke, duurzame accommodaties en vakantie-arrangementen.

Fiets en Wandelbeurs informatie RonReizen

  Fiets en Wandelbeurs: themaland Duitsland

  Ook Themaland Duitsland laat zich van zijn groene kant zien en presenteert de mooiste natuurgebieden aan de andere kant van de grens. Wist je dat maar liefst een derde van het landoppervlak beschermd natuurgebied is? 16 nationale parken, 105 natuurparken en 16 UNESCO-biosfeerreservaten liggen klaar om ontdekt te worden. Dat kan perfect op de meer dan 200.000 kilometer aan wandelroutes of meer dan 200 lange-afstandsfietsroutes. Volg bijvoorbeeld de ‘Jonge Donau’ vanaf de bron in het Zwarte Woud tot aan Passau, op diverse wandelroutes zoals de Donau-Panoramaweg of de Donau-Zollernalb-Weg. Of stap op de pedalen en vergaap je aan het prachtige landschap op de 600 km lange Donauradweg.

  Fiets en Wandelbeurs themaland Duitsland RonReizen
  • Volg de ‘Jonge Donau’ vanaf de bron in het Zwarte Woud tot aan Passau.

  Avonturen om de hoek

  De beurs is befaamd om haar lezing- en workshopprogramma, dit omvat in totaal 150 presentaties voor drie dagen! En ook hier speelt ‘duurzaamheid’ een rol; veel lezingen gaan over tochten en bestemmingen ‘om de hoek’. Zo neemt Wanda Catsman je mee op haar wijnwandelingen door Nederland, geeft Wandelnet een impressie van de tocht over de Westfriese Omringdijk en vertelt schrijver Herman Vuijsje over zijn voettocht langs de Nederlandse kust. Er is een aparte zaal voor lezingen over themaland Duitsland.

  Fietsparcours Fiets en Wandelbeurs RonReizen
  • Maak een testritje op de fietsparcours.

  Pelgrimsplein, Infomarkt & Mountain Xperience

  Pelgrimsreizen blijven populair en de start van zo’n tocht begint op het Pelgrimsplein, waar ervaren reizigers je bijpraten over routes en accommodaties. Ook in het lezingprogramma is er volop aandacht voor tochten naar bedevaartsoorden als Rome of Santiago de Compostella. Een vast onderdeel vormt de infomarkt Wandelaars informeren Wandelaars en Fietsers informeren Fieters. Zoek je het graag hogerop? Voor (aanstaande) bergwandelaars is er het paviljoen Mountain Xperience, met workshops over navigatie, uitrusting, rugzak inpakken, tochtenplanning en meer. Kortom: test, beleef & geniet op de 16e Fiets en Wandelbeurs.

  Lees ook:

  Tour de Gironde: grand cru voor fietsers!

  Fiets en Wandelbeurs food RonReizen
  • De liefde voor fietsen en wandelen gaat ook door de maag.

  Meer weten? Ga naar de website van de Fiets en Wandelbeurs.

  Meer over