De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Curon

Bekende serielocaties: het Zuid-Tirol van Curon

Chandler, Monica, Joey, Phoebe, Rachel en Ross (Friends) stalen de show in New York, Game of Thrones maakte van Dubrovnik een onneembare vesting en Narcos hield Medellín in z’n greep. Vandaag in de spotlights: het Zuid-Tirol van Curon.

Hij staat kakeltjevers (sinds 10 juni) op Netflix: de nieuwe serie Curon, opgenomen in Zuid-Tirol. Een 7-delig verhaal over Anna, moeder van een tienertweeling, die na vele jaren besluit terug te keren naar haar geboortedorp Graun (Curon in het Italiaans) met haar kinderen. Eenmaal aangekomen, verdwijnt de moeder op mysterieuze wijze. Haar kinderen gaan op zoek en ontdekken dat het rustige dorp geheimen verbergt.

Tot zover de flaptekst, nu over op belangrijke zaken: want waar nestelde de crew zich? Gaan we ons verlekkeren aan mooie vergezichten? Het antwoord op die laatste vraag is simpel en doeltreffend: ja.

Gezonken toren
  • De gezonken toren.

Gezonken toren

De bekende Gezonken Toren in de Reschensee speelt een prominente rol en is al veel te zien in aankondigingen van de nieuwe mysterie-horror serie. De Reschensee is ontstaan na de bouw van een stuwdam in 1950. Door de stuwdam kwam het vroegere dorpje Graun onder water te staan. Huizen werden afgebroken en ruim 500 hectare aan land werd onder water gezet. Het enige dat is overgebleven en herinnert aan het dorpje Graun is de kerktoren van de vroegere dorpskerk.

Lees ook:

Bekende serielocaties: Londen uit The Crown

Kasteel Naudersberg
  • Op de berg prijkt het historische kasteel Naudersberg.

Kasteel Naudersberg

Rondom het meer tref je nog een paar prachtige highlights, zoals Kasteel Naudersberg. Dit is een middeleeuws kasteel dat stamt uit de twaalfde of dertiende eeuw. Het is niet helemaal gaaf meer, want een groot deel werd na een plundering in 1499 herbouwd. Maar de pracht is er niet minder om. Zeker die plek, daar bovenop die berg, is uniek en kan zo op de achtergrond van je nieuwe telefoon of laptop. Naudersberg is inmiddels veertig jaar in handen van de familie Köllemann. Vandaag kun je er terecht voor een rondleiding, maar je vindt er ook een restaurant en je kunt er zelfs overnachten.

Reschensee in de winter
  • De Reschensee is ook in de winter een plaatje.

Wintersport

Curon is een pláátje in de zomer, je kunt er in de omgeving prachtig wandelen en heerlijk eten. Maar in de winter is het helemaal plezier troef. Je roetsjt op je ski’s zo van boven richting het meer met de toren. Daar kan geen Netflix-serie tegenop.

Meer over