De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Ijs van Vivoli

ItaliëHet lekkerste ijs van Florence haal je bij Vivoli

In Florence kun je eten en drinken in de vele trattoria’s, pizzeria’s en koffiebarretjes. Maar het lekkerste ijs maken ze bij ijssalon Vivoli in Via dell’Isola delle Stinche, 7r.

Het stappenplan: ga eerst naar de balie en koop een bonnetje voor deze historische spot. Daarna loop je naar de andere kant: de ijsvitrine. Vergaap je hier aan het ambachtelijke ijs met een grote verscheidenheid aan smaken en geserveerd in verschillende  bakjes, alles tegen een zeer redelijke prijs.

Wat moet je per se bestellen? Ik zou het oprecht niet weten. Alles is even lekker. En als je geen zin in ijs hebt, kun je altijd nog een espresso, luxe broodjes, croissantjes of een taartje bestellen.

IJsrestaurant Vivoli, Florence
  • Het beste ijs van Florence.

Vivoli is eigenlijk een klein ijsrestaurant met achterin een aantal tafels en stoelen. Heel leuk om even tot rust te komen na een lange wandeling door Florence met als eindpunt de Basilica di Santa Croce di Firenze.

Het bevindt zich in het hart van het Santa Croce-district met zijn nauwe steegjes en kleine pleintjes. Hier vind je buurtwinkeltjes en werkplaatsen voor lijstenmakerijen en meubelreparaties.

Meer over