De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
L'Antica Enoteca in Rome

ItaliëTip: eten tussen de Romeinen bij L’Antica Enoteca

Tip in Rome (en een open deur van jewelste): word dikke maatjes met de Italiaanse keuken. De smalste steegjes en meest knusse straatjes herbergen vaak de fijnste restaurantjes, waaronder L’Antica Enoteca aan de Via della Croce.

Loop overdag langs de bekende Romeinse highlights en een ding zal je zeker opvallen: waar zijn al die fameuze familietentjes? Waarom ruik ik geen pizza en zie ik geen pasta? Het typeert het ritme van de Romein: zij eten pas als de zon onder is, vaak tegen 9 uur ‘s avonds. En dan poppen de fijnste terrasjes als paddestoelen uit de Italiaanse klinkers.

Culinair genieten in Rome
  • Gezelligheid in de straatjes van Rome

Tip: misschien wel de beste pizza’s van Rome

Op steenworpafstand van Piazza di Spagna (bekend van de Spaanse Trappen), in huisnummer 76b aan de Via della Croce, vind je L’Antica Enoteca. Een op het eerste oog vrij doorsnee restaurantje met simpele grijze tafeltjes en dito stoeltjes. Maar de inhoud van dit etablissement laat zich samenvatten in drie kreten: oeh, aah en mmm!


Toeristen zijn meer dan welkom tussen de Romeinen

L’Antica Enoteca bestaat al ruim 250 jaar (opgericht in 1726) en is dagelijks vanaf twaalf uur geopend. Toch valt het zaakje dan nog lang niet zo op. Maar als de avond de stad begroet, wordt het personeel wakker. De muren worden dan mooi verlicht en de tafeltjes gestoken in het wit.

Menig local trekt een gestreken overhemd aan, spuit parfum op en gaat met het juiste gezelschap bij een tafeltje zitten. Toeristen worden hier allesbehalve met de nek aangekeken. Ze zijn meer dan welkom tussen de Romeinen.

Veel toeristen gaan naar de Spaanse Trappen
  • De Spaanse Trappen van Rome.

Wat moet je hier bestellen?

Overdag kun je uitstekend lunchen bij L’Antica Enoteca en ook voor een fijne espresso (en die drink je lekker traditioneel bij de bar) ben je hier aan het goede adres. Het diner is echter het hoogtepunt van de dag. Dan worden werkelijk alle registers open getrokken.

Dat begint al bij de huiswijn die je bijna van enthousiasme laat opstaan en klappen. Maar dan moeten de sterspelers nog aantreden. Twijfel niet en neem een pizza. Zo, dat is eruit. Toegegeven: de pasta’s zijn ook van hoog niveau, maar de platte deegkanjers spannen de kroon. De casual mozzarella is top, die met brie en verse basilicum beter en quattro formaggi the best. Buon appetito!


Tekst en foto's: Oane Born

Meer over